פטור ממס שבח ומס רכישה

  • פטור ממס רכישה ומס שבח
    שיר בל | 13/08/2017 12:38

    שלום,
    ברצוני לרכוש דירת מגורים במשותף עם ביתי, כאשר חלקי בדירה יהיה שליש.
    לביתי זו דירה ראשונה, לי יש דירת מגורים אחת.
    האם נהיה זכאיות ממס רכישה?
    אחרי כמה זמן ניתן למכור את הדירה ללא לשלם מס שבח?

    • פטור ממס שבח ומס רכישה
      לילך עתני, עו"ד ונוטריון | 14/08/2017 13:30

      שלום שיר,

      לא ציינת אם בתך קטינה או בגירה.

      בהנחה שבתך בגירה, תהיה היא זכאית לחישוב מס רכישה כשל דירה יחידה בגין החלק אותו היא קונה.
      לגבי החלק שלך יערך חישוב של דירה נוספת.

      ניתן למכור דירה בפטור ממס שבח לאחר שנה וחצי ממועד הרכישה (תאריך חתימת החוזה במקרה של דירת יד שניה או תאריך קבלת המפתח במקרה של דירה מקבלן), ובתנאי שעומדים בתנאים המזכים בפטור.

      ככל שתחזיקי בזמן מכירת הדירה גם בדירה נוספת - וככל שהחוק לא ישתנה, לא תהיי זכאית לפטור ממס בעת מכירת חלקך בדירה.

      בברכה,

      לילך עתני, עו"ד
      מנהלת פורום נדלן ודיני מקרקעין

      בית הדר דפנה, שדרות שאול המלך 39, ת"א
      טל': 03-6091011; מייל: lothnay@gmail.com

      • תגובה
        שיר בל | 15/08/2017 10:43

        תודה על התגובה
        לפי מה שקראתי ברפורמה, שליש מדירה לא נחשב כדירה נוספת!
        לכן פניתי לפורום!
        לא התיחסת לכך

        • 1/3 בדירה נוספת
          לילך עתני, עו"ד ונוטריון | 15/08/2017 10:48

          1/3 בדירה נוספת איננו מונע קבלת פטור ממס שבח בעת מכירת הדירה הראשונה, אשר עדיין עשויה להחשב כדירה יחידה, אבל מהווה דירה נוספת לכל עניין אחר.

          בברכה,

          לילך עתני, עו"ד
          מנהלת פורום נדלן ודיני מקרקעין

          בית הדר דפנה, שדרות שאול המלך 39, ת"א
          טל': 03-6091011; מייל: lothnay@gmail.com