לא מתאים

  • פיטורים ללא שימוע - בעל מוגבלויות
    אביב | 13/08/2017 09:08

    שלום רב,
    1. לפני כ-15 שנה הוגדרתי ע"י הביטוח הלאומי כנכה על רקע נפשי (דרגת אי כושר עבודה של 75% לצמיתות).
    2. לפני כ-4.5 שנים התקבלתי לעבוד כאיש אחזקה במכללה. הקבלה לעבודה נעשתה באמצעות השמה מטעם הביטוח הלאומי.
    3. העסקתי במכללה לאורך השנים התבצעה באמצעות חברות קבלן אשר זכו במכרז לצורך מתן שרותי אחזקה :
    א. חברת קבלן א' – הקבלה לעבודה במתחם המכללה נעשתה באמצעות חברת קבלן א'. משך העבודה באמצעות חברה זו נמשך כשנה וחצי.
    ב. חברת קבלן ב' – המשך העבודה במכללה התבצע באמצעות חברה ב'. משך העבודה בחברה זו נמשך כשלוש שנים.
    ג. חברת קבלן ג' – חברת קבלן ג' ערכה לי ראיון עבודה ולאחריו סירבה לקלוט אותי לעבודה באמצעותה.
    4. עבודתי באמצעות חברה ב' בוצעה יחד עם עובד נוסף אשר ביצע תפקיד זהה לעבודתי (איש אחזקה – שינוע). משכורתו של העובד הנוסף הייתה גבוהה ב-600 ₪ לחודש מאשר משכורתי החודשית. כאשר פניתי למנהל העבודה שלי נמסר לי כי הסיבה להפרשי השכר היא זכאותי לקצבת נכות ולכן שכרי יהיה נמוך יותר בהשוואה לעובד השני שאינו זכאי לקצבת נכות.
    5. במהלך חודש 12.2016 זומנתי לשימוע בפניי מנהל העבודה בחברה ב'. במהלך השימוע עלו טענות מטעם המנהל בנוגע לתפקודי בעבודה, ובסיום השימוע התקבלה החלטה להמשיך את עבודתי בחברה.
    6. במהלך חודש 02.2017 הודיעו לכל עובדי חברה ב' כי חברה ג' זכתה במכרז המכללה והם מוזמנים לראיונות עבודה לצורך בחינת אפשרות המשך עבודתם. במהלך הריאיון נערכו לי מבחני אישיות באמצעות תכונת מחשב בעוד שלשאר המועמדים לא נערך מבחן מסוג זה.
    7. לאחר הריאיון נמסר לי ע"י מנהל העבודה בחברה ב' (מנהל העבודה מטעם חברה ב' אשר המשיך בתפקידו לאחר מכן כמנהל העבודה מטעם חברה ג') כי עבודתי במכללה תסתיים בתאריך 31.03.2017 (עם סיום פעילותה של חברה ב'). בהתאם לדבריו של מנהל העבודה, סיום העבודה נובע מהסיבות הבאות :
    א. ההחלטה על הפסקת עבודתו היא החלטה משותפת למכללה ולחברה ג'.
    ב. חברה ג' מעוניינת לחדש את צוות העובדים במתחם.
    8. לפי מיטב ידיעתי כמעט כל העובדים הקבועים שהועסקו במשך השנה האחרונה באמצעות חברה ב' המשיכו לעבוד במתחם המכללה באמצעות חברה ג'.
    9. לאחר שנמסרה לי ההודעה בדבר הכוונה לסיים את העסקתי פניתי בנושא למנכ"ל המכללה ולמנכ"ל חברה ג'. במכתב הפנייה ציינתי כי אני מעוניין להמשיך את עבודתי במכללה ואני זכאי להגנות בהתאם לחוק שוויון זכויות לאנשים עם מוגבלות, תשנ"ח – 1998 :
    א. תשובתו של מנכ"ל המכללה הייתה כי הוא אינו יכול להתערב בשיקולים של חברה ג' בדבר קבלתי לעבודה והדבר אינו באחריות המכללה.
    ב. מנכ"ל חברה ג' לא ענה למכתב.
    10. בתאריך 01.04.2017 החליפה חברה ג' את חברה ב' ופוטרתי מעבודתי ללא שימוע.
    11. להלן מספר שאלות :
    א. האם קיימת לי עילת תביעה כנגד אחת או יותר מהחברות (המכללה, חברה ב', חברה ג') ?
    ב. במידה וכן את מי עליי לתבוע ובאיזו עילה ?
    תודה על העזרה

    • לא מתאים
      עו"ד רענן קריב | 14/08/2017 16:39

      הפורום מיועד לשאלות ממוקדות וברורות. אתה מציג מקרה ומבקש ייעוץ משפטי. הפורום אינו המקום לכך. מומלץ לפנות לייעוץ משפטי פרטני, או לאחד הגופים העוסקים בכך: ההסתדרות, שי"ל, קו לעובד וכיו"ב.