חלוקת כספי עיקול

  • עיקול משכורת
    י | 10/08/2017 16:49

    אני משתכר כ4000שח לחודש קיבלתי מקדמה בגובה 2000שח והוטל עיקול על המשכורת המעביד קיזז את המקדמה ועיקל את היתרה לטובת הוצאה לפועל למרות שסכום זה פטור מעיקול ראשית האם הסכום פטור ואיך אני מכריח את המעסיק להחזיר את הסכום

    • חלוקת כספי עיקול
      עו"ד שלי גרשט | 10/08/2017 19:27

      ראשית, למה יש פטור מעיקול?

      שנית, האם מדובר בחוב מזונות? שאם כן, חוק הגנת השככר אינו חל בתיקי מזונות וניתן לעקל כמעט את כל המשכורת.

      בברכה,

      שלי גרשט, עו"ד
      מנהלת פורום הוצאה לפועל

      בר כוכבא 23, בני ברק
      טל': 03-5449090; מייל: Shellyger@gmail.com

      • הגנת שכר מעיקול
        הכהן יואב | 10/08/2017 19:59

        החוב אינו חוב מזונות חוב לחב פלאפון משנת 96
        קיבלתי מקדמה עח המשכורת חודש שעבר בסך 2000שח המשכורת 4000שח הוטל עיקול המשכורת ואז המקדמה שקיבלתי קוזזה מהמשכורת נשאר 2000שח ואז גם את ה2000שח הנותרים המעסיק עיקל  חלק זה אינו בר עיקול ? זו שאלתי

        • חוק הגנת השכר
          עו"ד שלי גרשט | 10/08/2017 20:08

          בעיקרון אתה קיבלת שכר 4000 ש"ח, ועובדה שקיבלת מקדמה לפניי לא משנה את היתרה. מסתכלים על סך המשכורת.

          יש בגוגל טבלת הגנת השכר ואתה צרך לבדוק את הקרטריון שאתה עומד. אין סיבה שיועקלו 2000 ש"ח, אך צריך לבדוק את חוק הגנת השכר.

          בברכה,

          שלי גרשט, עו"ד
          מנהלת פורום הוצאה לפועל

          בר כוכבא 23, בני ברק
          טל': 03-5449090; מייל: Shellyger@gmail.com