הוראת שעה - פיצול דירת מגורים

  • הוראת שעה בחוק התכנון והבנייה פיצול דירת מגורים
    ze | 10/08/2017 13:00

    שלום,
    לאחרונה נכנס תיקון 117 לחוק התכנון והבנייה, הוראת שעה, לפיו יותר פיצול חלק מדירה שישמש כיחידה נפרדת למגורי קרוב או להשכרה, מספר שאלות אם אפשר:
    1. תוקף הוראת השעה הוא לחמש שנים. מה קורה בתומן אם אני מחליט להשאיר את היחידה כמפוצלת.
    2. אם הבית שלי מורכב משתי קומות, הקומה העליונה איפה שאני גר, וקומה תחתונה שהיא קומת עמודים ורק בצד אחד היא סגורה, והמקלט ממוקם בקומה התחתונה. האם מותר להשלים את סגירת הקומה, לפי הוראת השעה, או שההוראה מתייחסת רק למבנה קיים ושלם.
    3. בין הקומה איפה שאני גר, לקומת העמודים (הקומה התחתונה) מחבר גרם מדרגות פנימי. האם ניתן להרוס את המדרגות הפנימיות, ושכל יחידה תהיה נפרדת לחלוטין מהקומה האחרת. או בגלל שהמקלט נמצא בקומה התחתונה חובה לשמור על המדרגות הקיימות כדי לאפשר גישה למקלט בעת הצורך.

    בברכה,

    • הוראת שעה - פיצול דירת מגורים
      לילך עתני, עו"ד ונוטריון | 14/08/2017 12:44

      שלום רב,

      נא שים לב, שהוראת השעה תכנס לתוקף רק בתום 3 חודשים ממועד פרסומה.

      היתר שניתן איננו מתבטל בתום 5 שנים. מגבלת הזמן היא לסמכות הועדה לאשר פיצול כאמור.

      לגבי השלמת בניה או הריסת אלמנטים קיימים עליך לברר בועדה המקומית ולקבל יעוץ הנדסי. הוראת השעה עוסקת רק בפיצול של דירה נוספת, באופן שמספר הדירות הבנויות על המגרש יגדל מעבר למותר על פי הוראות התכנית החלה במקום.

      בברכה,

      לילך עתני, עו"ד
      מנהלת פורום נדלן ודיני מקרקעין

      בית הדר דפנה, שדרות שאול המלך 39, ת"א
      טל': 03-6091011; מייל: lothnay@gmail.com