ביטול רישום משכנתא בחלוף כ 50 שנה מאז נפרעה

  • ביטול רישום משכנתא בחלוף כ 50 שנה מאז נפרעה
    שמוליק | 09/08/2017 09:32

    משכנתה שניתנה לקבלן אישית ב - 12 שטרות לפירעון במשך שנה אחת, נפרעה לפני כ - 50 שנה, אך עדין מופיעה ברישומים בלשכת המקרקעין. הקבלן נפטר זה מכבר ויורשיו מסרבים לשתף פעולה בעניין, היינו- לחתום על שטר סילוק המשכנתא. שאלתי - האם ניתן לפנות למפקח בלשכת המקרקעין בבקשה הכוללת את שטר המשכנתא המקורי, וראיות לאי שיתוף פעולה מצד היורשים - ולבקש שיורה לרשם לבטל את רישום המשכנתה. למיטב ידיעתי יש למפקח סמכויות של שופט בבית משפט השלום, ולכן בסמכותו לעשות כן.

    • ביטול רישום משכנתא בחלוף כ 50 שנה מאז נפרעה
      לילך עתני, עו"ד ונוטריון | 09/08/2017 14:53

      שלום שמוליק,

      על מנת לתת תשובה מדוייקת לשאלתך יש לבדוק את שטר המשכנתא ואת תנאיה.

      בכפוף לאמור לעיל, יתכן שתאלצו לתבוע את היורשים בבית המשפט.
      סמכויות המפקח מוגבלות לעניינים הקבועים בחוק המקרקעין.

      בברכה,

      לילך עתני, עו"ד
      מנהלת פורום נדלן ודיני מקרקעין

      בית הדר דפנה, שדרות שאול המלך 39, ת"א
      טל': 03-6091011; מייל: lothnay@gmail.com

      • רישום המשכנתא מופיע על שם המוכר כאדם פרטי
        שמוליק | 11/08/2017 20:02

        מוכר הדירה היה קבלן , אדם פרטי ולא חברה. שמו מופיע כמוכר בשטר המכר, וכבעל המשכנתא בשטר המשכנתא ובנסח הטאבו. לכאורה קיימת סתירה שמעלה ספק באשר לחוקיות רישום המשכנתא בטאבו, שהרי בשטר המכר מצהיר המוכר כי קבל את מלוא התמורה הנכונה, ובשטר המשכנתא, אותו מוכר מצהיר כי הקונה חייב לו כספים בגין אותה עסקת המכר. האם אין בכך עילה לבקש את ביטול רישום המשכנתא?