השלמת פיצויים

  • השלמת פיצויים
    עופר | 08/08/2017 19:49

    שלום.
    עבדתי בחברה שהפרישה עבורי מידי חודש 8.33% מהשכר עבור פיצויים לקרן.
    במהלך תקופת העבודה בחברה קיבלתי העלאת שכר, ובשלב כלשהו פוטרתי, כך שהייתי צריך לקבל השלמה של הפיצויים בגובה של ההפרש בין גובה המשכורת לפני ההעלאה לגובה המשכורת אחרי ההעלאה, כפול מספר החודשים לפני ההעלאה.
    המעסיק שלח אותי להביא אישור ממס הכנסה לפני שאוכל לקבל ממנו את הכסף.
    מאחר והתחלתי לעבוד במקום חדש ולא היה לי זמן, ואח"כ כבר שכחתי מהנושא, השגתי את האישור ממס הכנסה רק לאחר מס' שנים וכעת אני עומד לפנות אל המעסיק עם האישור.

    מס' שאלות:
    1. האם מגיע לי תשלום ריבית/הצמדה מעבר לסכום המקורי?
    2. האם המעסיק נהג כשורה כשהתנה את תשלום הכספים בהשגת אישור ממס הכנסה?
    3. האם קיימת התיישנות לאחר מס' שנים בגינה המעסיק יכול להתנער מהתשלום?

    תודה רבה!