ניתן לתבוע את הרשות המקומית עקב אי אכיפת חוקי עזר?

  • אכיפת חוק עזר עירוני
    לירן | 08/08/2017 18:45

    שלום רב,
    אני גר בעיר רחובות ליד אזור שמלוכלכך באופן תדיר. מלוכלך בצורה קיצונית עד כדי כך שלפעמים לא ניתן לעבור ברחוב.
    אני פותח קריאות כל מספר ימים לפינוי האפשה אך הפניות אינן מטופלות בצורה טובה.
    לפי הבנתי העירייה אחראית על אכיפת חוקי עזר עירוניים (חוק עזר לרחובות שמירת הסדר והנקיון).
    שאלתי היא האם אני יכול לתבוע את העירייה בתביעות קטנות בגין אי טיפול/ אי אכיפה כשבידיי הוכחות של האזור המצולם והקלטות של השיחות עם מוקד 106 לאורך תקופה של חודש-חודשיים.
    אולי ניתן לתבוע בגין סיבה אחרת?
    תודה

    • ניתן לתבוע את הרשות המקומית עקב אי אכיפת חוקי עזר?
      עו"ד אבי קיסוס | 09/08/2017 16:34

      אולי מכוח פקודת הנזיקין בעילת של הפרת חובה חקוקה, אך לא בטוח שזו הדרך. אני חושב שהדרך הנכונה יותר היא באמצעות הגשת עתירה מנהלית.

      בהצלחה,

      אבי קיסוס, עו"ד
      מנהל פורום צרכנות

      כרכום 15/18, ספיר, ערבה תיכונה
      טל': 073-7274466; מייל: info@ayk.co.il