תשלום לבית דין פרטי

  • בית דין רבני שהתנהל באי צדק מוחלט
    ישראל | 07/08/2017 18:10

    בס"ד
    כל מתפללי בית כנסת שהוקם ע"י ניצולי שואה הלכו לעולמם.אחי פנה לאשת אחד הגבאים וביקש את המפתח אך היא התנתה תנאים שאנשים מסויימים לא יכנסו ואחי עזב אותה.היא עברה דירה ומסרה את המפתח לאדם מסויים וזה מסרה לאדם ששמו ש.ש עקר את כל חיפויי הקרשים אשר היו דבוקים לקירות.עקר מנורה שהונצחה עבור הנספים מצד משפחתו של הגבאי ומשפחתה של אשתו.זרק מבית הכנסת את כל הסידורים האשכנזיים.כשאשת הגבאי שמעה על כך ביקשה להעיפו מבית הכנסת ואחי יחד איתו החזירו את המנורה.כשביתו של גבאי אחר שמעה אף היא על מה שנעשה ביקשה אף היא להוציאו מבית הכנסת.
    נפתחו שיעורי תורה ובשבת תפילות כשאין קשר בין המתפללים לאנשים שהגיעו לשיעורי התורה.אותו אדם ששמו ש דרש להתחלק בקופה של המתפללים בשבת אך המתפללים סירבו.אני הייתי עוזר בניקוי בית הכנסת וכשראיתי שזורקים ניירות טואלת או שאר דברים הייתי תולה מודעות וש היה תולש."בזכותו" הייתי צריך עקירה של ציפורן כי לכלך ונאלצתי לעמוש שעות לנקות.חשבון החשמל הגיע ל 3000 ש"ח וביקשנו שלומדי השיעור ישתתפו בהוצאות והם סירבו.
    ניגשתי לרב העיר שקרא את שין אליו אך שין סירב בטענה שהוא לא רב שלו.הרב כתב מכתב שעל לומדי השיעור להשתתף בחצי מההוצאות אך סירבו.הרב שלח אותי לראש הישיבה שממנו יצאו  המלמדים ללמד ואמר לי להגיד לראש הישיבה שאותו אדם פגע בו.ראש הישיבה אמר לי לפתוח תיק בבית הדין ולתובעו ואם יסרב יתן לי אישור לבית משפט .אלא שהעניינים התפתחו מהר מדי.שין ובנו התנפלו עלי והגשתי תלונה והוצאתי לו צו הרחקה אותו הפר ושוב הוצאתי צו הרחקה היות ופגע קשות בבית הכנסת.שבר שער כניסה.היה שובר צילינדרים והייתי קונה חדש.עקר כל המזמגנים הישנים לטובת ברזל.בתחילה הייתי קונה צילינדר חדש ומוסר לו מפתח אך היה שובר וטוען שלא מסרתי.שבר 3 פעמים מפתח לתוך דלת ההיכל ולא הוצאנו ספרי תורה.נאלצתי לקנות שרשרת ולנעול את שער הנשים והוא בא עם דיסק וחתך.הגעתי לבית דין של ראש הישיבה אך לא ידעתי שאחד מנותני השיעור שלמד עם אב בית הדין הכין אותו כנגדי.איים שאם לא אעשה שלום עם שין הוא יחליף אותי כאילו היה לו בכלל כוח לעשות זאת.היטה את משפט הצדק רחוק מאוד מהשוליים.
    לי בקושי נתן לדבר כשלצד השני נתן ולחברו.
    כשביקשתי בסיום הדיון לשדבר לא נתנו לי אך לשין נתנו הכנס אליו כאילו הוא חברו.
    החמור ביותר הוא שהם חסמו את האפשרות שאעביר את הדיון לבית דין אחר.שין גרם לנזקים של למעלה מ 10,000 ש"ח.היות ונאלצתי לקנות מזגנים חדשים במקום אילו שעקר.
    לא רציתי לגרום לחילול שם שמיים אך אני חושב לתבוע באופן אישי את אב בית הדין שדין התורה היה רחוק מהצדק באופן מובהק.
    אני רוצה חזרה את הכספים ששילמתי עבור פתיחת התיק ועבור כל דיון.דרך אגב לדיון הראשון הוא לא הגיע ולא כעסו עליו כלל.לדיוןמ השני הגיע לאחר שמוסר אחד השיעורים שהשפיע על אב בית הדין שכנע אותו לבוא כי הסביר לו מי יושב בכיסא אב בית הדין.

    • תשלום לבית דין פרטי
      טו"ר יצחק עמרני | 03/09/2017 21:20

      שלום לך,

      בתי הדין הפרטים הינם מוסד בוררות.
      האם חתמת על שטר בוררות? במידה וכן, אזי יש לבדוק האם הבוררות בוצעה כדין.

      מומלץ לפנות לייעץ מקיף.

      בברכה,

      יצחק עמרני, טו"ר ועו"ד
      מנהל פורום בתי דין רבניים

      ז'בוטינסקי 2, בני ברק
      נייד: 03-6185868; מייל: izchke@gmail.com