ביטול התמחרות

  • ביטול התמחרות
    פונה | 07/08/2017 09:02

    שלום רב,

    בוצעה התמחרות בהליך גירושין על דירת המגורים של הזוג, במסגרתה נרכשה הדירה ע"י בן הזוג (כלומר, קנה את חלקה של בת זוגו בדירה).
    *הצדדים נשלחו לפירוק שיתוף ע"י בית הדין הרבני*

    מיום ההתמחרות חלפו יותר מ3 חודשים והאישה מסרבת לחתום על ההסכם ללא נימוקים כלל, וכך גם הכונס מטעמה. הכל למרות תזכורות ודרישות מטעם בן הזוג.

    האם במקרה כזה בן הזוג יכול לבקש ביטול ההתמחרות ולא לחתום על ההסכם? או לטעון שלא לאשר את ההסכם בבית הדין הרבני מראש?

    תודה מראש.

    • ביטול התמחרות
      עו"ד רוית טוב-לי | 07/08/2017 14:13

      פונה, שלום,
      לא ברור משאלתך האם ההתמחרות בוצעה מכוח הסכם הגירושין, אם לאו. במילים אחרות, מה הקשר בין ההתמחרות לבין ההסכם. ככלל, אם האישה אינה רוצה לחתום על הסכם גירושין, אין דרך לאלץ אותה.

      בברכה,

      רוית טוב-לי, עו"ד
      מנהלת פורום דיני משפחה

      מנחם בגין 7, רמת גן
      טל': 03-6124880; מייל: ravit@tovly.co.il

      • הבהרה - אין כל הסכם גירושין
        פונה | 07/08/2017 14:15

        שלום ותודה על הודעתך המהירה,

        ההתמחרות בוצעה בהתאם להחלטת בית דין רבני שקבעה כי יתבצע פירוק שיתוף.
        לא קיים כל הסכם גירושין.

        • כלומר
          פונה | 07/08/2017 14:19

          כלומר, הבעל זכה בתהליך ההתמחרות.
          העו"ד של הבעל שלח טיוטת הסכם לאישה וכונסת הנכסים (שהיא גם עורכת הדין שלה...) והן מצדן מסרבות לחתום על ההסכם כבר למעלה כמעט 4 חודשים.

          האם בנסיבות כאלו ניתן לבטל את ההתמחרות (כך שלא תחולט ערבות הבעל וכיו"ב)?

          • ביטול התמחרות
            עו"ד רוית טוב-לי | 08/08/2017 17:46

            פונה, שלום,
            איני רואה קשר בין ההתמחרות להסכם הגירושין. אם האשה אינה רוצה בהסכם - לא ניתן להכריח אוותה, ויש להמתין לקבלת פסק דין.

            בברכה,

            רוית טוב-לי, עו"ד
            מנהלת פורום דיני משפחה

            מנחם בגין 7, רמת גן
            טל': 03-6124880; מייל: ravit@tovly.co.il