אי תשלום שעות נוספותמעבר למכסה קבועה

  • אי תשלום שעות נוספותמעבר למכסה קבועה
    המתמחה | 02/08/2017 22:17

    שלום רב,
    אני עושה התמחות באחד מהגופים במגזר הציבורי.
    באותו גוף נאמר כי מתמחה יכול לעשות 22 שעות נוספות מעל לתקן הקבוע בחוק.
    חריגות מעל ל 22 שעות הללו, מחייבות אישור מנהל.
    אישור המנהל יתקבל במידה והמתמחה עמד ביעד של הכנת 4 תיקים - שזה יעד אותו הציב אותו גוף ציבורי.
    חודש שעבר, עמדתי ביעד של 3 תיקים בלבד (+ שניים שהמתנתי לאישור מגוף חיצוני לכן לצורך העניין לא נסתיימו) אך עבדתי 26 שעות נוספות (כלומר חרגתי ב 4 שעות מ ה 22).
    להפתעתי, על אף הסבר שניסיתי לתת, לא אושרה לי החריגה של 4 שעות מעל התקן, ובדוח השעות אלה סומנו כ "שעות נוספות לא לתשלום" - וכמובן - לא שולמו בתלוש השכר.
    למיטב זכרוני, גמול שעות נוספות הינו קוגנטי, כלומר לא ניתן להתנייה.
    האם אני צודק ויש מצב שגוף בחסות המדינה עובר על החוק בצורה בוטה עשרות שנים?
    תודה מראש.