העברה של מחצית דירה

  • העברת זכויות בדירה
    אביב | 02/08/2017 12:30

    שלום,
    דודי-עולה חדש, ואני-כאחיינו, רכשנו דירה יחדיו. ונרשמנו עליה יחדיו בטאבו.
    הדירה נרכשה ב-2010.
    לאחרונה החליט דודי לשוב למדינת הולדתו בשל אי התאמה לישראל.
    נטילת המשכנתא והתשלומים בוצעו כל השנים על שמו.
    הוסכם ביננו כי אשלם לו סך של 20,000 ש"ח עבור התשלומים ששולמו באמצעותו. ומעתה אכנס בנעליו ואי אהיה בעל המשכנתא ובעל הדירה היחיד. העניין סודר על ידי הבנק.
    האם עלי לדווח לרשויות המס?
    האם עלי לשלם מס מסויים על כך?
    האם זו עסקה במקרקעין?
    אבקש הכוונתך.
    תודה רבה

    לאחרונה החלטי דודי

    • העברה של מחצית דירה
      עו"ד אלעד וייסטוך | 06/08/2017 13:12

      אביב שלום,

      גם אם מדובר בהעברה ללא תמורה (מעבר להשתתפות במשכנתא) בוודאי שמדובר בעסקה במקרקעין ויש לבחון את השלכות המס ולדווח על כך לרשויות.

      יש לבחון האם מדובר בדירה יחידה ובהתאם לכך יחולו מדרגות המס.

      בברכה,

      אלעד וייסטוך, עו"ד
      מנהל פורום נדלן ודיני מקרקעין

      השילוח 4, פתח תקווה
      טל': 03-7217888; מייל: elad@weislaw.co.il