הסכם טרום נישואין - האם לעשות או לא לעשות?

  • הסכם ממון
    אלון | 31/07/2017 12:34

    שלום, אני מתחתן בקרוב ורציתי להבי לגבי הסכם ממון.אנחנו רוצים שבמידה ונתגרש כל אחד יישאר עם הרכוש שהיה לו לפני החתונה וכל הרכוש שנצבור לאחר החתונה יתחלק בין שנינו. הבנתי שזה מה שקורה אוטומטית גם ללא הסכם ממון, זה נכון? במידה וכן, האם יש לי סיבה לעשות הסכם ממון בכל זאת?

    • הסכם טרום נישואין - האם לעשות או לא לעשות?
      עו"ד רוית טוב-לי | 31/07/2017 19:45

      אלון שלום,
      חוק יחסי ממון קובע, כי הרכוש שנצבר לפני הנישואין אינו בר איזון, כלומר, שבמקרה של גירושין, כל אחד נשאר עם הרכוש שלו. כן קובע החוק, שכל הרכוש שנצבר במהלך הנישואין, למעט חריגים כמתנות וירושות, הוא בר איזון. כלומר, במקרה של גירושין כל אחד מבני הזוג יהיה זכאי למחצית משוויו המשותף. לפיכך, לכאורה אין טעם לעשות הסכם ממון. ואולם, בשנים האחרונות ההגנה שמעניק החוק לנכסים מלפני הנישואין נפגעה מאוד. היום, אין זה נדיר שבית המשפט קובע שגם רכוש שהיה שייך לאחד הצדדים לפני הנישואין, יהיה בר איזון. לכן, במקרה של פער בנכסי הצדדים מלפני הנישואין, מומלץ מאוד לערוך הסכם ממון. אחרת החשיפה גדולה. זאת ועוד, הסכם הממון נותן מענה לעניינים נוספים. כדאי לשקול זאת ברצינות. והכי חשוב - שיהיה במזל טוב!

      בברכה,

      רוית טוב-לי, עו"ד
      מנהלת פורום דיני משפחה

      מנחם בגין 7, רמת גן
      טל': 03-6124880; מייל: ravit@tovly.co.il