טענת אפליה

  • ראיון עבודה
    ח | 24/07/2017 09:52

    התקבלתי על ידי שתי מנהלות לעבודה באולפן לעולים חדשים מבוגרים. ובשתי הפעמים נדחיתי על ידי המפקחת. בטיעון שלא נפתח קורס ואני לא מתאים. אני טוען שנדיחיתי על בסיס אישי ולראייה אבקש שיציגו לי את המורים שהתקבלו באזור בשנה לפני ואחרי דחייתי ואם כל המורים מתאימים יותר אז אפסיד - אי טוען שלא יהיו בגלל שיש לי שני תארים בחינוך ונסיון רב בהוראה ובהוראת מבוגרים כולל נסיון בהוראת עולים חדשים.

    • טענת אפליה
      עו"ד רענן קריב | 25/07/2017 11:35

      לא ברור מה זה "בסיס אישי". עילות האפליה מפורטות בחוק שוויון הזדמנויות בעבודה. טענת אפליה צריכה להצביע על עילת אפליה ספציפית המופיעה בחוק.
      אין לך זכות לטעון שאתה יותר מתאים ולחייב את המעסיק לקבל אותך. תצטרך להצביע על סיבה לא עניינית או חוסר תום לב.

      • חוסר תום לב - אם התקבלו עובדים פחות מתאימים
        חיים | 27/07/2017 12:55

        אם שתי מנהלות שונות של אולפן רצו לקבל אותי ופעלו בנחישו בשביל לזרז את קבלתי  - לא מעידה שאני מתאים ואי קבלתי היא חוסר תום לב!
        בקשתי לוודא שכל המורים החדשים שהתקבלו בשנה לפני ואחרי דחייתי באם הם עומדים בקריטריונים שנדרשו ממני - נתקלה בסירוב - זהו חוסר תום לב

        • דחיית מועמדות
          עו"ד רענן קריב | 27/07/2017 14:39

          אין חובה לקבל אותך. אם לטענתך הופלית, עליך להצביע על עילת אפליה. לא ראיתי שהצבעת על כזו.