דמי הבראה

  • חישוב היקף משרה לצורך קבלת דמי הבראה
    ענבל | 25/07/2017 21:49

    אני עובדת בשכר שעתי במעון יום פרטי המוכר ע"י משרד התמת. אנו צוברים את ימי החופשה שלנו לחודש אוגוסט בו המעון סגור למשך כ 3 שבועות. ימים אלה משולמים לנו במלואם.מבדיקה שערכנו באינטרנט מצאנו שמפסיקת בית דין לעבודה נקבע שלצורך חישוב היקף משרה נלקחים בחשבון גם מחלה, חג, חופשה בתשלום. בדמי ההבראה שלנו חושבו רק שעות העבודה בפועל. לטענת הנהלת החשבונות שלנו "החוק הינו בגדר המלצה בלבד, אין חובה לשלם על שעות אלו (חג מחלה חופשה) כי אין זכאות על זכאות". עקב כך היקף המשרה ירד בצורה ניכרת ודמי ההבראה נמוכים בצורה משמעותית. נשמח לתשובתכם בהקדם.

    • דמי הבראה
      עו"ד רענן קריב | 27/07/2017 14:48

      בהנהלת החשבונות שלכם יושבים סטנדאפיסטים. מה פירוש "החוק הוא המלצה"? החוק מחייב, ואם הם לא מבינים את זה, יש בבתי הדין לעבודה שופטים שיסבירו להם את זה, רק שאז זה יהיה הרבה יותר יקר.