האם ניתן לתבוע רופא רשלן בבית המשפט לתביעות קטנות?

  • רשלנות רפואית
    עמי סגל | 25/07/2017 07:06

    שלום רב ברצוני לדעת האם ניתן להגיש תביעה לרשלנות רפואית בבית משפט לתביעות קטנות. ברשותי כל הראיות לכך אולם עורכי דין טוענים שלמרות שהראיות ראויות הרי  שלא משתלם להם להילחם על התיק בגלל שהפיצוי יהיה קטן עקב גיל התובע ומצב רפואי קודם. בתודה מראש על המענה

    • האם ניתן לתבוע רופא רשלן בבית המשפט לתביעות קטנות?

      שלום עמי,
      עקרונית, על פי חוק, ניתן להגיש תביעת רשלנות רפואית לבית המשפט לתביעות קטנות, אלא שסכום הפיצוי שניתן יהיה לקבל יהיה מוגבל לסמכות בימ"ש זה (31,000 ש"ח). ככלל, בית-המשפט לתביעות קטנות אינו מתאים לבירור תביעות רשלנות רפואית, שהנן תביעות מסובכות יחסית ומתייחסות לשאלות של סבירות הטיפול הרפואי שניתן והקשר הסיבתי בינו לבין הנזק. טענות אלו יש לתמוך בחוות דעת רפואית שעלותה אלפי ש"ח, ועל אף שביהמ"ש לתביעו קטנות רשאי לחרוג מסדרי הדין הרגילים, הרי שספק אם יינתן לך פטור מחוות דעת. בנוסף - קיים סיכוי סביר שביהמ"ש יורה על העברתה לבימ"ש שלום בשל מורכבותה. בשורה התחתונה - ניתן לנסות ולהגיש, אך לקחת בחשבון שתידרש להעבירה לבימ"ש שלום או לצרף חוות דעת.

      אשמח לסייע בכל שאלה נוספת,
      אורלי הרמן, עו"ד
      מנהלת פורום רשלנות רפואית

      הנדיב 31, זכרון יעקב
      טל': 04-6344221; מייל: hermanorly@gmail.com

      • לצערי הרשלנות וודאית
        עמי סגל | 25/07/2017 19:30

        הבעיה היא שאף עורך דין אינו מעוניין לקחת התיק כי אשתי סבלה מנכות קודמת של 42 אחוזים ואפילו שלקתה בסרטן כמו גם נקבעו לה 84 אחוזים מביטוח לאומי נכות קבועה עבור מס הכנסה הטיעון העיקרי הוא שהתמורה בגיל 65 עקב נכות קודמת אינה גדולה שכדאי או משתלם לעורך דין להתעסק עם זה. הסיבה לתביעות קטנות זה כדי לא לאפשר לצד השני להיות מיוצג על ידי עורך דין כי ברגע שזה יתעופף לבית משפט שלום מכלול הדרישות של חוו"ד וכמו גם סחבות מצד הניתבע על שנים עושים את התיק בלתי משתלם לתביעה ואני רוצה למנוע זאת ומה עוד שאני יכול להתמודד לבד בתביעות קטנות ואילו בבית משפט שלום מול סוללת עורכי דין כאשר אני מיצג את עצמי זה פרוייקט בעייתי למרות שאיני מפחד לתבוע כמו גם יש לזכור שאני כאזרח שאינו עורך דין אינו כפוף לכללי האתיקה של הלישכה ויצירתיות מצידי אפשרית. תודה על כל פנים.