האם יש זכות תשובה למי ששלח הודעה לצד ג'

  • הליכי הודעת צד שלישי
    רוית | 23/07/2017 21:33

    הגישו נגדי הודעת צד ג'. אם יש לי טענת מוכחת של התיישנות ואני טוענת אותה במסגרת כתב הגנה, האם השופט דוחה רק על סמך ההתישנות  את הודעת צד ג' או מקיים דיון ואז דוחה את התביעה?
    כמו כן, לכתב ההגנה שלי יש זכות תשובה לצד השני ששלח את ההודעה או לא?

    • האם יש זכות תשובה למי ששלח הודעה לצד ג'
      א-ה | 24/07/2017 14:45

      הדבר תלוי בסדר הדין שבו מתנהלת התביעה
      לדוגמא בלבד -
      אם מדובר בסדר דין מהיר, על פי תקנה 214ו(ה) -
      "דין הודעת צד שלישי המוגשת לפי תקנה זו, כדין תובענה בסדר דין מהיר..."
      ולכן, יש לשולח ההודעה זכות קנויה להגיש כתב תשובה לכתב ההגנה שאת היגשת.
      האם השופט מקיים דיון בטענת ההתיישנות - זה תלוי בשופט ובסדר הדין.
      הפסיקה קבעה שכשנתבע טוען בכתב ההגנה שלו להתיישנות התביעה נגדו מחייב הדבר את התובע להגיש כתב תשובה ואם לא הגיש, הרי שדין התביעה שלו (או ההודעה שלו) להידחות רק בשל כך.
      ציטוט -
      "לעניין ההתיישנות, העדר כתב התשובה משמעו כי המבקש לא יישמע בטענה על הארכת תקופת ההתיישנות ולא יוכל להוכיח עובדות שמכוחן הוא טוען זאת."

      [רע"א (עליון) 5260/12 דן קריספל נ' ביטוח ישיר איי די איי חברה לביטוח בע"מ]

      • תודה אבל מדובר בסדר דין רגיל
        רוית | 24/07/2017 14:54

        האם יש זכות לצד השני להגיש תשובה לכתב ההגנה שלי?

        הבנתי שהתיישנות זה מחסום בלתי עביר. איך השופט לא יכול לקיים דיון בסוגיית ההתיישנות ולדון בתיק כאשר ההתיישנות חוסמת את התביעה?

        • אין זכות, אבל הוא רשאי ללבקש רשות מבית המשפט
          א-ה | 24/07/2017 16:57

          וזאת, בהתאם להחלטת בית המשפט אם לדון בהודעה לצד ג' במקביל לתביעה הראשית, או רק לאחר שיקבע שהנתבע (הצד השני) חייב בדין.

          • ומה עם ההתיישנות?
            רוית | 24/07/2017 17:03

            אם אני טוענת להתיישנות השופט לא אמור לדון בזה לפני שהוא נכנס לתביעה? אם יש, התיישנות הרי התביעה נדחית בלי שנכנסים לבירור לעומק.

            • טענת התיישנות
              א-ה | 24/07/2017 17:35

              השאלה היא האם גם הנתבע (הצד השני) טען בכתב ההגנה שלו להתיישנות
              ואם הוא טען, האם התובע הגיש כתב תשובה והתייחס לכך.
              ובנוסף, עצם העלאת טענת התיישנות בכתב ההגנה אינה מחייב נקיטת פעולה מידית מצד בית המשפט - אלא אם כן, ובנוסף, הנתבע (הצד השני) הגיש בקשה לסילוק על הסף מחמת ההתיישנות האמורה.
              ובנוסף לכל האמור לעיל, גם צד ג' הטוען להתיישנות ההודעה, צריך להגיש בנוסף לכתב ההגנה בה טען להתיישנות, גם בקשה לסילוק על הסף של ההודעה נגדו מחמת התיישנות, שאם לא כן בית המשפט לא יעשה "לבדו" פעולה כלשהי. אבל גם אם צד ג' לא הגיש בקשה לסילוק על הסף, עדיין עומדת לצד ג' טענת ההתיישנות שתיקבע בפסק הדין ביחס להודעה.