רכישת דירה נוספת

  • קניית דירה עם דירה נוספת קיימת כמתנה
    אורן | 22/07/2017 21:58

    בחזקתי דירה שקיבלתי מהורי במתנה שרשומה על שמי אבל תעבור אלי רק לאחר מותם. אני רוצה לקנות דירה נוספת. האם מדובר מבחינת מס רכישה בקניית דירה שנייה? האם יש דרך להקל במס רכישה במידה ומדובר בקניית דירה שנייה? תודה

    • רכישת דירה נוספת
      לילך עתני, עו"ד ונוטריון | 23/07/2017 16:02

      שלום אורן,

      גם דירה שנתקבלה במתנה נחשבת דירה בבעלותך ודירה נוספת שתרכוש תחוייב במס רכישה כשל דירה נוספת.

      בברכה,

      לילך עתני, עו"ד
      מנהלת פורום נדלן ודיני מקרקעין

      בית הדר דפנה, שדרות שאול המלך 39, ת"א
      טל': 03-6091011; מייל: lothnay@gmail.com

      • החזרת מתנה
        אורן | 24/07/2017 15:42

        תודה,
        האם יש דרך להחזיר את הדירה שבמתנה בחזרה להורי? מבחינת עלויות האם זה עדיף מאשר לשלם מס רכישה על שירה שנייה?

        • החזרת מתנה
          לילך עתני, עו"ד ונוטריון | 25/07/2017 12:53

          התשובה לשאלתך מורכבת ותלויה בנסיבות.

          ניתן לבדוק אפשרות של ביטול עסקת המתנה - הנכונות של רשות המסים להכיר בביטול כזה תלויה בעובדות רבות (מתי ניתנה המתנה, האם נסתיימה ברישום, מי מחזיק בדירה בפועל וכו'). ככל שחלף זמן לא רב מהענקת המתנה ולא נעשה שינוי כלשהו בהחזקה בדירה יתכן שרשות המסים תכיר בכך.

          אפשרות אחרת תהיה להעביר את הדירה במתנה להוריך - במקרה כזה אתה תהיה פטור ממס שבח והוריך ישלמו 1/3 ממס הרכישה הרגיל בגין עסקה כאמור.

          יש לחשב את המיסוי הצפוי בכל אחת מהעסקאות כדי לבדוק את כדאיות המהלך. יש לזכור לחשב גם עלויות נוספות (שכ"ט עו"ד לעסקה הנוספת) ואתהעובדה שהדירה לא תהיה עוד שלך והוריך יוכלו לעשות בה כל עסקה כרצונם.

          בברכה,

          לילך עתני, עו"ד
          מנהלת פורום נדלן ודיני מקרקעין

          בית הדר דפנה, שדרות שאול המלך 39, ת"א
          טל': 03-6091011; מייל: lothnay@gmail.com