שטח נוסף עבור גירעת מעלית

  • תמא 38 לקיחת שטח מדירה לטובת מעלית
    גיל | 11/07/2017 17:59

    האם ישנה התייחסות לנושא בחוק או בתקנות או בפסיקות שהיזם צריך להחזיר שטח לדייר שממנו נגרעה שטחה של הדירה ולא מכח התמא?
    כלומר גם אם@ניתן ל25 מטר לדייר מכח התמא ניתן בעקבות כך להוסיף לו שטח נוסף מעבר ל25 מטר בגלל המעלית?
    למשל להוסיף לו 27 מטר

    • שטח נוסף עבור גירעת מעלית
      עו"ד אילן הלוי | 14/07/2017 22:04

      גיל שלום
      יכול להיות. צריך לבדוק מהם הזכויות המוקנות מכוח תוכניות שחלות ללא התמ"א. בעצם אם לקחתם מהזכויות נניח  מ"ר לדירה אז יש לכם 2 מ"ר נוספים שכנראהה ניתן לנצל מכוח תכוניות חלות. אבל- שימו לבאם לא למשל סגרתם חללים אחרים שלא היה מותר לסגרם. העיריה תחשיב לכם גם אותם ותקזז מה- 25 מ"ר. בנוסף - מעבר לזכויות הבניה יש גם מגבלת קווי בניה. צריך לבדוק שניתן במגרת קווי הבניה להכניס את תוספת המ"ר.

      בברכה,

      אילן הלוי, עו"ד
      מנהל פורום תמ"א 38

      שד' שאול המלך 8, ת"א
      נייד: 050-5752517; מייל: ilan.halevi@gmail.com

      • כלומר אם יש זכויות תב"עיות נוספו, אפשרי להוסיף?
        גיל | 23/07/2017 10:02

        אם אני לא טועה רק בהריסה ובניה יש אפשרות להוסיף תב"ע + תמ"א?
        אם מדובר על חיזוק אז לא ניתן להשתמש בתב"ע לא?
        האם יש הקלות בנושא?
        האם זה אומר שחוץ מ25 מטר לא ניתן להוסיף?
        אני חוזר ואומר בעקבות שטח מתוך הדירה שהוקצה למעלית ונלקח מהדייר האם ניתן להוסיף מעל 25 מטר שכבר קיבל, זה לא הובן לי. תודה (גם רשמת "נניח מ"ר"  לא ציון המטר אז לא הובן)

        • ??  לת
          ?? | 31/07/2017 13:40