אם אנחנו לא גרים יחד, האם אנחנו ידועים בציבור

  • ידועה בציבור
    יוסי ברדה | 22/07/2017 06:44

    יש לי בת זוג מזה 6 שנים ויש לנו ילד משותף בן 10 חודשים
    כל אחד גם בדירה שכורה בקירבה אחד מהשני של 500 מטר ואני נוהג מדי ערב לאחר העבודה להיות אצלה ומדי יום לישון עם בת זוגתי בביתה . כל אחד מנהל את משק הבית שלו אך כמובן יחד כלכלית וניהול החיים עם התינוק הוא יחד נסיעות לקיחה והוצאה מהגן טיפול וכד הכל יחד
    הסיבה לכך שכל אחד גר לבד היא מספר ילדים ברשות כל אחד מאיתנו מנישואים קודמים שמהווה בעיה להחזקת בית גדול עם לפחות 6 חדרים.
    3 שנים שכרנו יחד בית קרקע עם 6 חדרים אך בשלב מסויים כלכלית לא היה ניתן להמשיך לעשות זאת.
    האם במקרה מוות שלי תהיה בעיה שבת זוגתי תקבל את כספי הפנסיה כידועה בציבור עקב כך שאיננו מתגוררים יחד תחת קורת גג אחת.
    תודה

    • אם אנחנו לא גרים יחד, האם אנחנו ידועים בציבור
      עו"ד מיקי חשמונאי | 25/07/2017 22:38

      יוסי שלום,

      מכלול הנתונים שהצגת, מציג תמונה של ידועים בציבור, אשר מנימוקים אובייקטיביים, גרים בנפרד ולכן יש סיכוי גדול שתביעה לקיצבת שארים, במקרה של פטירה, תתקבל, למרות זאת, אולם יש סיכוי שהדבר יגרום לקשיים מיותרים מול הקרן.
      הדרך הטובה ביותר לפתור זאת היא לערוך הסכם אשר יאושר ע"י ביהמ"ש, שיצהיר זאת (במסגרת הסכם ממון וכד').
      למיטב ידיעתי, קרנות הפנסיה ובעיקר המוסד לביטוח לאומי, דורשים במקרה כזה - פס"ד מביהמ"ש (בד"כ אישור של הסכם ממון) ו/או צוואה ו/או הוכחה על חשבון בנק משותף. ככל שבידיכם יותר מהנ"ל, עמדתכם מתחזקת, כאשר פסה"ד הוא ה"חזק" ביותר.

      בברכה,

      מיקי חשמונאי, עו"ד ומגשרת
      מנהלת פורום דיני משפחה

      מת"מ -  'בית טופז' קומה 5
      רח' נחום חת 5, חיפה
      טל': 04-8517771; מייל: law@m-law.co.il