פיטורים ללא זכות שימוע

  • פיטורי עובד מדינה - ללא זכות שימוע
    David5247 | 20/07/2017 17:28

    פיטורין - עובד מדינה ללא זכות שימוע .

    עבדתי במשך כשנה וחצי עובד מדינה במשרד ממשלתי , בתפקיד קבלת קהל.

    פוטרתי ע'י המנהלת ללא זכות שימוע , המנהלת לא אמרה לי על זכות השימוע, ואני לא ידעתי זאת.

    אלא, קראה לי למשרד ופיטרה אותי

    המנהלת כתבה במכתב הפיטורים, 'חוסר התאמה'

    היא  אף פעם לא קראה לי לפני כן .. או קראה לי לשיחה.

    כששאלתי אותה מה הסיבה, אמרה שאני איטי בקבלת הקהל.

    יש לציין כי עבדתי בכל כוחי, עד לשעות הערב המאוחרות. עשיתי את כל המוטל עלי, והכל באהבה ובמסירות.

    בכל תקופת העבודה , לא היו עלי תלונות מצד הקהל , אלא תשבחות רבות .

    לא נעדרתי , או החסרתי ימים בעבודה.

    בגלל מבצע הצבאי בעזה,
    נאלצתי ימים ארוכים להישאר עד שעות הלילה, לסדר תיקים כי נשארתי לבד, העובד שעבד איתי היה בבית.

    גם כשפוטרתי, עבדתי עד היום האחרון, בנאמנות, לא החסרתי או חליתי או התחלתי, ואפילו כשהמנהחת ביקשה שאעבוד עוד שבועיים מעבר ליום הפיטורין הסכמתי.

    למעשה, הבעיה התחילה כעת, כשאני ניגש למכרזים ממשלתיים , בעיקר לתפקידי קבלת קהל, יש עלי חוות דעת לא טובה בתיק האישי, בנציבות שירות המדינה.

    כמו שכתבתי, לא ידעתי על זכות השימוע, בשימוע הייתי יכול להגן על שמי הטוב , על ידי הבאת חוות דעת מקהל הבאים, וכו'.

    הדבר פגע בי, וגרם לעומת נפש.

    אולי הטעו את המנהלת , עובדים אחרים? אולי היא לא התעניינה וחקרה את העניין לעומק.

    1. איך אני משנה את החוות דעת בנושא בנציבות שירות המדינה ?

     הרי כרגע כל משרה שאפנה אליה בקבלת קהל , אני חסום !

    2. האם מגיעים לי פיצויים על זה שלא נערך לי שימוע? יש לציין כי לא רציתי להמשיך במשרד הזה.

    תודה

    • פיטורים ללא זכות שימוע
      עו"ד לילך אקרמן | 22/07/2017 21:59

      שלום רב
      ברמת העיקרון ככל ולא פוטרת לאחר שימוע כדין אכן אתה זכאי לפיצוי בגין הליך הפיטורים.
      יכולה להיות לך בעיה נוכח השיהוי בהגשת התביעה והזמן שחלף ויש לבחון את העובדות לעומק על מנת לדעת לייעץ.
      לגבי הטענה בדבר חוות הדעת - לא ניתן לדעת לו היה נערך לך שימוע לו זה היה עוזר אך בכל מקרה יש לבחון את התיק האישי לשם כך

      בברכה,

      לילך אקרמן, עו"ד

      מנהלת פורום דיני עבודה

      העמק 52, כפר יונה
      טל': 8833030 -077; מייל: lilachakerman@netvision.net.il