בקשה לעיין בתיק בית משפט ובתיק חקירה

  • קבלת מידע בהליך פלילי
    דרור | 17/07/2017 19:16

    1. האם גוף כלשהו זכאי לקבל פרוטוקול בית משפט או מסמכים מהליך פלילי שהוא אינו צד לו?

    2. שתי חברות חותמות הסדר פשרה אזרחי כאשר חברה אחת משלמת לשניה בתמורה לסילוק תביעה. החברה הראשונה ששילמה גם נאשמת בהליך פלילי. האם החברה השנייה יכולה לקבל פרוטוקול מההליך הפלילי או מסמכים מתיק החקירה למרות שהיא לא צד לו והאם יש דרך למנוע זאת ?

    • בקשה לעיין בתיק בית משפט ובתיק חקירה קישור
      עופר בן אברהם | 19/07/2017 18:03

      1. כל אדם רשאי לבקש לעיין בתיק בית משפט, שהעיון בו אינו אסור על פי דין.
      הרוצה לעיין בתיק, אם אינו צד בו, צריך להגיש בקשה מנומקת לשופט או לרשם שהתיק נדון לפניו, ובאין אפשרות כאמור, לשופט או רשם שיקבע נשיא בית המשפט, על-פי טופס שנקבע בתקנות.
      כדי להחליט בבקשה ישקול בית המשפט, בין השאר, את עניינו של המבקש בתיק ואת עניינם של בעלי הדין ושל אחרים שעלולים להיפגע כתוצאה מהעיון, וכן את סבירות הקצאת המשאבים הנדרשת לשם היענות לבקשה.
      למידע מפורט ראה: תקנות בתי המשפט ובתי הדין לעבודה (עיון בתיקים), בייחוד תקנה 4.
      2. אשר לעיון בתיק חקירה: ראה הנחיית פרקליט המדינה 14.8, שכותרתה: "בקשה מצד גורמים שונים לעיין במידע המצוי בתיק חקירה", המקושרת מטה.

      הנחיית פרקליט המדינה 14.8

      • עיון בפרוטוקול בית משפט
        דרור | 19/07/2017 21:36

        אם יש בפרוטוקול ראיות חסויות שיש איסור להשתמש בהן מחוץ להליך הספיציפי- למשל ס' 48 לחוק עזרה משפטית- האם גם אז ינתן אישור לכל מי שרוצה לעיין בפרוטוקול או שיש לבקש צו מבית משפט להשחיר את הפרוטוקול בנוגע לאותן ראיות חסויות? או שבית משפט לא יתן לעיין בפרוטוקול בשל כך?

        • לא אמרתי שיינתן אישור לכל מי שרוצה
          עופר בן אברהם | 20/07/2017 09:26

          קרא שוב את תשובתי ואת התקנות שהפניתי אליהן, וכן את תשובתי ל"דבורה" (לך?) בעניין שימוש בראיות שהתבקשו ממדינה אחרת (למטה או בדף הבא).