התיישנות בהליכים מול חברת הביטוח

  • התיישנות
    חנוך | 18/07/2017 06:08

    הוגשה תביעה לבית המשפט (בית הדין לעבודה)-שעצרה את מרוץ ההתיישנות,ברור החבות של חב׳ הביטוח (פיצויים).
    הוגשה תביעה נוספת-(מעבר לתקופת ההתיישנות)
    לבית משפט השלום-(תביעה קטנה) כספית.
    מרוץ ההתיישנות נעצר,בתביעה הראשונה לבית הדין לעבודה.
    עד שהוגשה התביעה השנייה
    בתשובותיה אליי-בתוך תקופת השלוש שנים, ומעבר לזה
     חב׳ הביטוח לא טענה על התיישנות, ופעלה בדרך המלמדת על ״חוסר תום לב״ ומהלך פסול ומנוגד לחוק הביטוח.
    וניסתה בכל דרך להכשיל אותי בתשובותיה.
    כל זה מתוך אותה הפוליסה-פוליסת ביטוח חיים.
    תיק הפוליסה אמור שיישקף באופן מלא את רצון המבוטח.
    מרוץ ההתיישנות אכן נעצר-בתביעה הראשונה.
    האם חב׳ הביטוח יכולה לטעון על התיישנות בתביעה השנייה לבית משפט השלום.
    תודה

    • התיישנות בהליכים מול חברת הביטוח
      עו"ד גיל קראוס | 18/07/2017 15:36

      צהריים טובים,

      קשה להבין משאלתך באילו הליכים מדובר ומדוע הוגשו 2 תביעות שונות.

      אם מדובר באותה עילה, אז כעיקרון בעת הגשת התביעה הראשונה נעצר מועד ההתיישנות, אם כי עולה השאלה מדוע היה צורך להגיש תביעה לבית משפט השלום והאם התביעה הראשונה הוגשה למותב שגוי.

      בכבוד רב,

      גיל קראוס, עו"ד
      מנהל פורום דיני נזיקין ופורום דיני ביטוח

      שדרות שאול המלך 8, בית אמות משפט, תל אביב
      טל':03-6766602; מייל: gil@eghert-kraus.co.il

      • התיישנות
        חנוך | 18/07/2017 18:02

        אכן שתי התביעות הוגשו בזמנים שונים ומתייחסות לאותה פוליסת ביטוח חיים, הכוללת גם את כספי הפיצויים.
        המבוטחת הייתה רווקה בחייה.אין אחריה שארים כהגדרתם בחוק.
        חב׳ הביטוח ביקשה למצב של טען בניים.(על רכיב הפיצויים).
        1.הוגשה תביעה לבית הדין לעבודה על רכיב הפיצויים
        תביעה זו עצרה את מרוץ ההתיישנות .
        שולמו למוטבים שאר תגמולי הביטוח
        (שאר רכיבי הפוליסה שהיטהרו לריסק).
        2.כפי שציינתי הוגשה תביעה נוספת לבית משפט השלום מעבר לזמן ההתיישנות.
        על מחדל שנעשה בתיק המבוטחת,בשאר רכיבי הפוליסה שהיטהרו כולם לריסק.
        כפי שציינתי התנהגותה של חב׳ הביטוח מלמדת על מהלך פסול ומנוגד לחוק הביטוח.
        -התביעה הראשונה עצרה את מרוץ ההתיישנות -
        וכפי שציינתי אושרה  התביעה-״זו הודאה בזכות״
        אך בתשובותיה  אליי לא ציינה והדגישה בהבלטה על התיישנות
        לליבת השאלה?
        האם תוכל חב׳ הביטוח לטעון על התיישנות בתביעה השנייה.

        • התיישנות הליכים מול חברת הביטוח
          עו"ד גיל קראוס | 19/07/2017 17:47

          קודם כל, אם התביעה השנייה היא בעילות נזיקיות של רשלנות וכו', אז ההתיישנות על תביעה נזיקית היא 7 שנים ולא 3 שנים.

          מעבר לכך, אפשר בהחלט לטעון שההליך בבית הדין עצר את נושא ההתיישנות, אם כי מדובר בשאלה שיש לבחון בה את הטענות ועילות התביעה בכדי להשיב עליה.

          בכבוד רב,

          גיל קראוס, עו"ד
          מנהל פורום דיני נזיקין ופורום דיני ביטוח

          שדרות שאול המלך 8, בית אמות משפט, תל אביב
          טל':03-6766602; מייל: gil@eghert-kraus.co.il

          • התיישנות
            חנוך | 19/07/2017 19:24

            ראשית תודה
            ראשיתה של התביעה מול חב׳ הביטוח
            (קבלת תגמולי ביטוח חיים)
            ואלו אכן שולמו למוטבים שבחיים.
            תביעה  לכספי הפיצויים עצרה את מרוץ ההתיישנות.
            משמעות הארוע הביטוחי היא (קרות מקרה הביטוח)
            שהמבוטח לא יהיה במקום כדי לתת דעתו ואת עמדתו למתרחש
            יש כדי ללמד כי נדרשת הקפדה יתרה על כך שבכל עת ועת תיק הפוליסה ישקף באופן מלא ומדוייק את רצון המבוטח.
            -הטענה והעילה הינם -
            על התנהגות חב׳ הביטוח -המלמדת על מהלך פסול -חוטא-
             לחוק הביטוח סעיף 44(ג)  ״וחסר תום לב״
            חב׳ הביטוח יצרה -הקש -בין תיק המבוטחת - לבין צוואה שאינה של המבוטחת, ואף בתשובתה האחרונה ציינה שהיא רק סבורה שפעלה כפי שפעלה כל תשובותיה הינה במטרה אחת לייאש אותי ושארד מהעיניין.
            ומישכך- הוגשה התביעה לבית המשפט השלום (תביעה קטנה)
            ועל כך שאלתי לגבי התיישנות.