האם הגשת תביעה לבימ"ש מהווה הוצאת דיבה?

  • תביעה קטנה
    אלמוני | 16/07/2017 20:37

    שלום,

    תבעתי מישהו בתביעה קטנה

    אותו אחד "החזיר" תביעה אזרחית על הוצאת דיבה -(שזה שקר גמור לחלוטין- מעולם לא דיברתי, לא כתבתי ולא עשיתי שום צעד ללשון הרע והוצאת דיבה)

    בכתב התביעה הוא טוען שעצם העובדה שהגשתי תביעה קטנה זה כבר עילה לתביעת לשון הרע.

    בנוסף הוא טוען ששכנעתי מספר אנשים שמכירים אותו לא לעבוד איתו... הוא לא צרף שום מסמך שמאשר את הטענה שלו ובכתב ההגנה שלי... אני כן צרפתי את התצהירים של אותם אנשים (שהוא טוען שהוצאתי דיבתם ושכנעתי לא לעבוד איתו) שהצהירו לטובתי שלא הוצאתי דיבתו ולא שכנעתי שלא יעבדו איתו.

    ראשית:  האם הגשת תביעה קטנה זה לשון הרע והוצאת דיבה?

    שנית: האם בית המשפט יכול לסלק את התביעה על הסף כך שאותו אחד לא יוכל לתבוע שוב?

    • האם הגשת תביעה לבימ"ש מהווה הוצאת דיבה?
      עו"ד אבי קיסוס | 18/07/2017 23:14

      לא.
      כן.

      בהצלחה,

      אבי קיסוס, עו"ד
      מנהל פורום צרכנות

      כרכום 15/18, ספיר, ערבה תיכונה
      טל': 073-7274466; מייל: info@ayk.co.il