קדם משפט

  • קובץ מצורף מה הכוח של קדם משפט
    אבי | 13/07/2017 19:45

    היה קדם משפט שהעילה בו היא מטרד ליחיד.

    המטרד הינו מזגן שהותקן ליד חלון בקומה א . את המזגן התקין שכן בדירה שמתחת בקומת הקרקע.

    דרך המזגן מטפסים גנבים ופורצים והם נכנסים לדירה שבקומה א .  אני טעתי כי המזגן מהווה מטרד ליחיד לפי סעיף 44  לפקודת הנזיקין  ויש להעתיקו . שופט בית משפט שלום קבע כי המזגן אינו מטרד כבר בקדם משפט.  האם הקביעה שלו בקדם המשפט היא מחייבת וקובעת?

    נקבע עכשיו יום לדיון בהוכחות וסיכומים בעל פה .

    מה משקל הקביעה בקדם המשפט?

    האם המצב יכול להתהפך לאחר הוכחות?

    מצורפת תמונת הדמייה  לגישה אל המזגן  לגנבים.

    תודה רבה מראש .

    • קדם משפט
      עו"ד תומר ששון | 14/07/2017 16:13

      לאור תיאורך לא הייתי קורא  לכך קביעה, אלא עמדה של בית המשפט, העמדה היא עמדה לכאורית בשלב זה, על פי הנתונים שיש בידי בית המשפט עד אותו שלב, כמובן שעמדה זו יכולה להשתנות לאחר שמיעת הראיות ואין מדובר בקביעה, יחד עם זאת יש לשים לב לעמדת בית המשפט שכן בחלק גדול מהמקרים  בית המשפט אינו סוטה מעמדתו הלכאורית, אלא אם באו לפניו ראיות או עדויות שונות , שיש בהן כדי לשנות מעמדתו הראשונית.
      אינני נכנס כמובן לשאלה אם אכן מדובר במטרד ליחיד או לא, זאת ניתן לנסות, אולי , בפורום דיני מקרקעין באתר.
      בברכה,

      תומר ששון, עו"ד
      מנהל פורום דיני נזיקין

      שלומציון המלכה 18, ירושלים
      טל': 050-7947421; מייל: tomer3630@walla.com