גניבה וסחיטה באיומים

  • גניבה בניו פארם
    גלית | 10/07/2017 19:52

    אני שואלת בקשר לחברה שלי שהיא אישה בת 46 שסובלת מחרדות ומוכרת כנכה 100 אחוז בביטוח לאומי.היא עובדת חצי משרה כדיילת בבנק שנמצא בקניון לפני מספר ימים עלתה לניו פארם עם חולצה של הבנק ותג עם השם שלה יש לציין שהיא מכירה שם את כולם ויודעים שהיא עובדת במקום ליד.היא קנתה אקמול ודיילת האיפור הוציאה לה מהארון מיק אפ וקונסילר בנתיים היא שילמה את האקמול ולפתע חטפה התקף פאניקה ויצאה מהניו פארם בדרך קלטה שלא שילמה על המוצרים ועמדה לחזור חזרה אז הגיע הקבט לעבודה שלה וביקש ממנה להתלוות אליו בדרך סיפרה לו שהיא סובלת מחרדות ושהיא מתנצלת והתכוונה לעלות חזרה ולשלם. הוא כל הדרך איים עלייה ואמר שאם היא לא תסכים למה שהוא אומר יהיה לה רע והוא יגיד בעבודה שלה שהיא גנבת וכו.בקיצור הוביל אותה לחדר קטן היא כבר הייתה בפאניקה נוראית ולקחה כדור הרגעה ובכתה ואז הוא לקח דף ואמר לה עכשיו את תכתבי פה שהיית מספר פעמים ולקחת דברים ואם לא תעשי ככה אני יזמין לך משטרה אחרי שעתיים כשראתה שהוא לא נותן לה ללכת חתמה וכתבה את כל מה שהוא הכתיב לה לקח ממנה צ׳קים בשווי של 3000שח ורק אז שיחרר אותה .היא כמובן ברחה מהמקום ולא חזרה לעבודה כי התביישה למחרת התקשרה אליו ואמרה לו שהתייעצה עם חבר שהוא שוטר ושאסור היה לו לגבות ממנה סכום כזה ולאיים עלייה כשהמוצרים עלו 200 שח אז הוא החזיר לה את הצ׳קים והיא החזירה את המוצרים וכששמע שהיא מתכוונת להגיש עליו תלונה על איומים וסחיטה ולשון הרע בעבודתה .הוא אמר שגם הוא יגיש עלייה על גניבה.היא התפטרה באותו הרגע מהעבודה המצב הנפשי שלה קשה והחרדות התגברו.השאלה היא כזאת .האם אחרי כמה ימים הוא הקבט יכול להגיש תלונה ? האם היא יכולה להגיש עליו תלונה ולתבוע אותו? על סחיטה ואיומים

    • גניבה וסחיטה באיומים
      עו"ד ירון שבס | 12/07/2017 20:27

      שלום רב,

      קראתי בעיון את דברייך ומדובר במקרה מצער.

      הן הקב"ט והן חברתך פעלו באופן שעפ"י דעתי אינו חוקי.

      הגוף החוקר במדינת ישראל הינו המשטרה. אם את סבור כי נגרם לחברתך עוול ואת מתלבטת באיזה צעדים לנקוט- הייתי ממליץ לך להעזר בעורך דין מומחה.

      בהצלחה,

      בברכה,

      ירון שבס, עו"ד
      מנהל פורום פלילי

      דרך מנחם בגין 65, תל אביב
      טל': 052-6316993; מייל: yaron@sheves-law.co.il

      • גניבה בניו פארם
        גלית | 12/07/2017 20:37

        תודה על תשובתך. האם הוא יכול הקבט להגיש עלייה תלונה לאחר מספר ימים כשהדברים הוחזרו ולה הוחזרו הצ׳קים? והאם היא יכולה לתבוע אותו ואת הניופארם על לשון הרע איומים סחיטה יש לציין שהיא לא מסוגלת לחזור לעבוד שם

        • נגיד כך - אם זה היה קורה לי או לבני משפחתי, הייתי
          חיים | 12/07/2017 21:50

          חוגג על הסופרפארם