רכישת דירה חדשה בבתמ"א 38

  • תמ"א 38
    לימור | 09/07/2017 15:55

    שלום רב, אני רוצה לרכוש דירה חדשה בפרוייקט תמ"א 38 ,דירה חדשה לחלוטין שהקבלן מוסיף ומחזק את הבניין . שאלתי היא האם יש חוק שמחייב את הקבלן לתת ערבות בנקאית לקוני הדירות ?

    • רכישת דירה חדשה בבתמ"א 38
      עו"ד אילן הלוי | 10/07/2017 08:45

      לימור שלום

      בכל רכישה של דירה חדשה על היזם לעמוד בהוראות חוק המכר דירות (הבטחת השקעות רוכשי דירות). החוק קובע חובה על מוכר דירה חדשה שלא לקבל מעל 7% מהתמורה אלא אם נתן בטוחה לכסף. הבטוחה יכולה להיות ערבות בנקאית ויכולה להיות גם ברישום הערת אזהרה לטובת הקונה. במקרה של ערבות בנקאית אין מגבלה על קצב התשלומים. בקרה של הערת אזהרה משלמים לפי קצב התקדמות הבניה בשלבים הנקובים בחוק. יש עודסוגי בטוחות אבל אלו השכיחות.

      בברכה,

      אילן הלוי, עו"ד
      מנהל פורום תמ"א 38

      שד' שאול המלך 8, ת"א
      נייד: 050-5752517; מייל: ilan.halevi@gmail.com

      • תודה רבה על תשובתך המהירה  לת
        לימור | 10/07/2017 15:15