רכישת דירה שלא רשומה בטאבו

  • עיכוב במתן טאבו‎ לבית בן שנתיים וחצי
    אלי | 08/07/2017 17:32

    שלום,
    מעוניין לקנות בית בן שנתיים וחצי מקבלן מוכר, פעיל בענף וללא חובות (למיטב ידיעתי). לעו"ד שלנו נאמר שלבית אין עדיין טאבו (ואפילו עדיין אין פרצלציה) היות והקבלן טרם העביר לו תשריט בית משותף ושמלבד הנ"ל אין שום בעיה מעכבת.
    אני אישית קצת תמה מהעניין והדבר מדליק לי נורה אדומה. אשמח לשמוע חוות דעת שנייה.במידה והדבר סביר - אילו מסמכים/אישורים עליי לבקש על מנת להבטיח שאני מסיר כל סיכון שמא יש בעיה נסתרת מעיניי שמעכבת את עניין הטאבו?
    האם העובדה שמדובר בעסקת קומבינציה (אדם פרטי מכר את האדמה לקבלן ובתמורה קיבל 3 בתים בבניין, שאגב - את אחד מהם אנחנו מעוניינים לקנות) יכולה לעכב את עניין הטאבו ביחס לבית רגיל?
    תודה מראש!

    • רכישת דירה שלא רשומה בטאבו
      עו"ד אלעד וייסטוך | 09/07/2017 00:16

      אלי שלום,

      ישנן עסקאות רבות בהן הדירה עדיין לא רשומה בטאבו.

      עליכם לברר באיזה שלב הרישום נמצא. שניים וחצי אחרי סיום בנייה ללא פרצלציה, זה אכן מעט איטי אך יתכן וישנה סיבה מוצדקת לכך.

      באופן כללי על מנת לזהות את הזכויות בדירה יש לראות נסח טאבו עדכני, הסכם קומבינציה, זיהוי של הנכס באתר המפות הממשלתי ועוד.

      עו"ד מטעמכם אמור להיות אמון על כל הבדיקות ולזהות כל בעיה במידה וקיימת.

      בברכה,

      אלעד וייסטוך, עו"ד
      מנהל פורום נדלן ודיני מקרקעין

      השילוח 4, פתח תקווה
      טל': 03-7217888; מייל: elad@weislaw.co.il

      הערת מערכת: ראה הוצאת נסח טאבו

      • תודה רבה
        אלי | 09/07/2017 07:36

        תודה רבה על תשובתך!

        לאחר בירור, הדברים שהזכרת נבדקים ע"י העו"ד שלנו.
        רציתי רק לוודא שאין איזה ניואנס או פרט קריטי ששווה לברר ושמא חלילה לא נבדק על ידו.
        לצערי, אני קצת חושש היות והוריי אכלו אותה עם דירה ללא טאבו (בשל חובות של הקבלן) כבר 20 שנה, אז הנושא רגיש מבחינתי.

        אם יש עוד משהו ששווה לבדוק ושעולה על דעתך אשמח לדעת.

        תבורך ותצליח!