ויתור על מקום חניה

  • ויתור על מיקום חניה
    עדינה | 02/07/2017 12:27

    יש לנו חניה ששייכת לנו בטאבו (רשומה על שמנו).
    השכנים רוצים לעשות תמ"א ולהוסיף לכל דירה ממ"ד (כבר יש אפילו יזם).
    הבעייה היא שהמקום היחיד שאפשר להוסיף את הממ"ד חוסם את הכניסה למקום החניה שלי ולמעשה אני צריכה לוותר על מקום החניה שלי.
    השכנים כועסים עלי כי אני לא מסכימה לוותר על החניה וטוענים שבגללי אי אפשר יהיה לעשות תמ"א בבניין ורוצים לבתוע אותי.
    האם אני חייבת לוותר? מה יקרה אם אני לא אסכים ?

    • ויתור על מקום חניה
      עו"ד אילן הלוי | 03/07/2017 08:29

      עדינה שלום

      אם החניה אכן צמודה לדירתכם היא רכושכם הפרטי ולא ניתן לגעת בו ללא הסכמתכם.
      מצד שני אני מניח כי גם את מעונינת לבצע פרויקט תמא בבנין ולקבל ממד ומה שעוד מציעים לכם.

      כך שאני מציע לשבת מול היזם ולראות מה הוא מציע לך כדיל לפתור בעיה זאת.
      ליתר בעלי הדירות אין זכות תביעה נגדך בגלל זה.

      בברכה,

      אילן הלוי, עו"ד
      מנהל פורום תמ"א 38

      שד' שאול המלך 8, ת"א
      נייד: 050-5752517; מייל: ilan.halevi@gmail.com

      • העברת החניה הפרטית לדייר חדש
        סנא זיבק | 07/07/2017 10:23

        אני קניתי בית מאיש שהוא  דייר בבניין וגם יזם ז״א קניתי ממנו דירה ויש בבעלותו עוד דירה בבניין והוא הועד בית ואמר לי שיש תמא 38 בשלב תהליהים של אישורים ולקח ממני יותר כסף בגלל התוספת של הממד והמרפסת והוא הסתיר שהינו הוא שותף של היזם אשר הוא מהמשפחה שלו ולא רק הסתיר מולי אלא גם מול שאר הדיירים עבד עליהם והחתים אותם על הסכמה לתמא ובזמנו אני לא הייתי ובמקביל לקח מכל דייר 40000 שקל השתתפות על מנת שיבנו להם ממד ומרפסת ומעלית וחיזוק הבניין והדלת של המרפסת על חשבון הדיירים ויבנו 2 קומות על הגג ופנטהאוס   ?                                         אני יש לי חניה פרטית שלי בגודל של 12 מטר וזה רשום בחוזה קניית הבית שנערך ביני לבינו.              השאלות שלי 1. האם זה חוקי שדייר שגר בבנין יהיה היזם לתמר 38 לבניין שהוא גר בו ?                         2. האם הוא יכול להשתלט על החניה שלי וכשמוציאים טופס 4 יתן החניה שלי לדייר חדש אשר יקבל דירה חדשה בקומה העליונה ?

        • הגשת תביעה על הנזקים בדירה במהלך ביצוע הפרוייקט
          סנא | 07/07/2017 21:37

          שלום                                                               נגרם לי נזקים גדולים במהלך ביצוע פרוייקט התמא מתי מומלץ להגיש תביעה לבית המשפט על הנזקים עכשיו בתקופת העבודה ? או אחרי סיום העבודה?  העובדים פירקו את כל הסככות שלי והן חדשות רכשתי אותן ב 7000 שקל ושברו אותן וזרקו ללא הסכמתי כמוכן גרמו לי נזק בחלונות ובקירות           רציתי לשאול גם האם זה חוקי לקבל סכום כסף מהדיירים עבור השתתפות בביצוע התמא כי כמו שידוע לי שהדיירים אינם חייבים לשלם כלום עבור התמא

          • תשלום מעמ ומס רכוש עבור הדירות החדשות
            סנא | 07/07/2017 21:49

            שלום                                                               איך אפשר להיות מכוסים מבחינת תשלום המעמ ומס רכוש עבור הדירות החדשות במידה והיזם לא ישלם אותם ? מכיוון שלא צוין שום סעיף בחוזה התמא עבור התחייבות היזם

            • טיפול ביזם נוחל ורמאי
              S | 07/07/2017 22:19

              שלום                                                              אודה לכם אם תכוונו אותי מה לעשות עם היזם אשר עבד על הדיירים ורימה אותם. קודם כל הוא דייר בבניין יש לו דירה משלו ולא הבהיר לדיירים שהוא יזם החתים הדיירים על חוזה מטעם עורך דין שהוא הביא חוזה שרוב הסעיפים לטובת היזם כמוכן הכריח הדיירים לשלם 40000 שקל השתתפות תמורת בניית עוד 2 קומות על הגג 4 דירות ומעל גם פנטהאוז ובמקביל יבנה לכל דייר מרפסת וממד ומעלית והדלת של המרפסת על חשבון הדיירים, כמו כן אין שום סעיף על התחייבויות היזם ובמיוחד על תשלום המעמ ומס רכוש עבור הדירות החדשות.                          אני הראיתי חוסה התמא לכמה עורכי דין וכולם אומרים איזה מין חוזה זה!!!???? זה ממש לא תקין וכאילו הדיירים אין להם זכויות בבניין והיזם הוא בעל הבניין.                                                            נכנסנו לתסבוכת אדירה בתמא הזאת ואנחנו ממש חיים בחרדה ובמצב נפשי ירוד ולא יודעים מה לעשות האם אפשר לתבוע היזם על כל ההתנהגות שלו ואם אפשר להוציא אותו מהעניין הזה ולהציל אותנו ואת שאר הדיירים מנוחל כזה וחשוב להבהיר שאין לדיירים עורך דין אשר מייצג אותם