ביצוע עבודה ברכוש פרטי במסגרת או לא במסגרת תמ"א 38

  • ביצוע עבודה ברכוש פרטי במסגרת או לא במסגרת תמ״א 38
    שאול | 05/07/2017 11:24

    בבית משותף קיבל בעל הזכויות בגג היתר בנייה לקומות נוספות וכן לבניית חניון לדיירי הבניין. הדיירים רוצים להתאגד על מנת לבצע חיזוק של המבנה והוספת ממ״דים לדירות במסגרת תמ״א או שלא במסגרת תמ״א.

    כדי לממש את בניית הממ״דים יש לבנות מקומת הקרקע אך בקומה קיימת דירת גן ששטח המרפסת שלה הוא שטח פרטי הרשום בטאבו על שם אחד הדיירים שאינו מעוניין בהרחבה הזו.
    האם יש דרך חוקית לחייב את בעל דירת הגן לאפשר לבצע בנייה בשטח הפרטי שלו (הפיכת חצי מהמרפסת שלו לממ״ד) אם רוב דיירי הבית המשותף רוצים בשינוי הנ״ל? האם אפשר לחייב כזה דייר אם השינוי יעשה במסגרת תוכנית תמ״א 38?

    • ביצוע עבודה ברכוש פרטי במסגרת או לא במסגרת תמ"א 38
      עו"ד טליה שנברגר | 06/07/2017 16:32

      שאול שלום רב,
      אם החזיק נחוץ ללא קשר לביצוע תוספות הבניה, נוכח מצבו הקונסטרוקטיבי או היותו מבנה מסוכן - כן תוכלו לחייב את בעל דירת הגן במסגרת הליך משפטי לבצע את החיזוק, אולם בית המשפט ינסה למצוא פתרון שיפגע בדרך הפחותה ביותר בבעל דירת הגן. היינו, אם ניתן לבצע חיזוק ללא פגיעה ברכושו הפרטי - סביר להניח שזה הפתרון שבית המשפט יכוון אליו.
      בנוסף, גם במסגרת ביצוע פרויקט חיזוק של תמ"א 38 , אם יש הסכמה של כל יתר בעלי הזכויות, תוכלו לחייב את בעל דירת הגן לבצע את הפרויקט.
      שיהיה בהצלחה.

      בברכה,

      טליה שנברגר, עו"ד
      מנהלת פורום תמ"א 38

      העצמאות 40, יהוד
      טל': 03-5363408; מייל: talya@sba-law.co.il

      • האם הוספת ממ״ד נחשב חיזוק ?
        שאול | 06/07/2017 16:44

        תודה עו״ד שנברגר !

        אשמח להבהרה - ההתנגדות של בעל דירת הגן אינה לביצוע חיזוק של המבנה או עבודות ברכוש המשותף, אלא לבנית ממ״ד בחלק משטח המרפסת שלו בקומת הקרקע, כתוספת לדירה שלו ולשאר הדירות  (ולגובה כל קומות הבניין) בטענה שהוא אינו רוצה להקטין את שטח המרפסת שלו.

        האם במסגרת תמ״א לחיזוק  אפשר לחייב בעל את בעל דירת הגן לבצע שינויים במרפסת שלו (השטח הפרטי שלו) על מנת לבנות ממ״ד לכל הדירות בבנין?

        תודה מראש !
        שאול