תביעה נגד בעל תפקיד

  • תביעה קטנה נגד בעל תפקיד ציבורי
    שלום | 04/07/2017 21:36

    שלום רב,
    בעל תפקיד ציבורי בכיר התרשל בתפקידו, מה שגרם לכך שבגלל רשלנותו הפסדתי כסף.
    האם אני יכול לתבוע אותו בתביעות קטנות?
    האם אני אמור לתבוע אותו באופן אישי עם הפניה לכתובת מגוריו עם ת.ז שלו, או למול תפקידו הציבורי לכתובת משרדו הציבורי?
    מדובר בבעל תפקיד שמיוצג בעקרון ע"י פרקליטות המדינה - האם במקרה הזה המדינה תיוצג ע"י עו"ד או שבגלל שמדובר בתביעה קטנה, היא תיוצג ע"י אותו בעל תפקיד או מי מטעמו?
    תודה

    • תביעה נגד בעל תפקיד
      ליאור חאיק, עו"ד | 05/07/2017 19:30

      היי שלום,

      ראה סעיף 7א לפקודת הנזיקין - חסינות עובד ציבור:

      (א)  לא תוגש תובענה נגד עובד ציבור על מעשה שעשה תוך כדי מילוי תפקידו השלטוני כעובד ציבור, המקים אחריות בנזיקין; הוראה זו לא תחול על מעשה כאמור שנעשה ביודעין מתוך כוונה לגרום נזק או בשוויון נפש לאפשרות גרימתו במעשה כאמור.

      (ב)  אין בהוראות סעיף קטן (א) כדי לגרוע מאחריותה של המדינה או של רשות ציבורית לפי סעיפים 13 ו-14 ולפי כל דין.

      (ג)   החסינות לפי סעיף זה תחול גם על מי שהיה עובד ציבור בעת ביצוע המעשה נושא התובענה.

      אם מדובר בתביעה קטנה והתביעה היא אישית ולא תביעה מכוח תפקידו- אותו אדם, ככל נתבע אחר, ייצג את עצמו. אם לא - הפרקליטות תוכל לייצג אותו באמצעות מתמחה ואז אתה תהיה זכאי בעצמך להיתר ייצוג על ידי עו"ד.

      ככל ויש צורך בסיוע נוסף, אני עומד לרשותך.

      בברכה,

      ליאור חאיק, עו"ד
      מנהל פורום צרכנות ופורום דיני חוזים

      לוי אשכול 31, רחובות
      טל': 052-5475475; מייל: haiklior@hotmail.com

      • ליאור אתה ענק
        יוסי רבני | 07/07/2017 15:36

        יש לבדוק פסקי דין בנדון ולא להתרפס ולחשוש מהיות הנתבע עובד ציבור (או אולי אובד ציבור)..אלה הכללים!!!

    • בקשה להבהרה, ולמען הסר ספק...
      שלום | 05/07/2017 19:53

      ראשית, תודה על התשובה המפורטת!
      מהאמור בתשובתך, האם אני מבין נכון, שאכן ניתן לתבוע את אותו גוף ציבורי בגלל מחדליו של אותו עובד, אך לא את אותו עובד בשמו הפרטי?
      שכדוגמה, באם אני רוצה לתבוע כנגד מחדליו של רשם העמותות או מי מטעמו, עלי להגדיר זאת כך: "הנתבע: רשם העמותות" ומתחת את כתובתו?
      תודה

      • כן אך מומלץ לקבל ייעוץ משפטי לפני פתיחת ההליך
        ליאור חאיק, עו"ד | 05/07/2017 22:50

        ככל ויש צורך בסיוע נוסף, אני עומד לרשותך.

        בברכה,

        ליאור חאיק, עו"ד
        מנהל פורום צרכנות ופורום דיני חוזים

        לוי אשכול 31, רחובות
        טל': 052-5475475; מייל: haiklior@hotmail.com

      • אתה בהחלט צודק
        עמוס אביחי | 07/07/2017 15:37

        בדיוק ..צדקת איש יקר..

      • אתה בהחלט צודק
        עמוס אביחי | 07/07/2017 15:42

        אתה צודק איש יקר ומשוחרר