הגשת תביעה איסוף ראיות

  • הגשת תביעה בתמ"א-איסוף ראיות
    דניאל | 30/06/2017 02:44

    אני בעל דירה בבניין שהתבצע בו תמ"א 38. הפרויקט הסתיים לפני שנה.
    למרות זאת יש עבודות בדירה שלא התבצעו עדיין -כגון החלפת חלונות, צביעת קירות וכד'.  דברים שאגב התבצעו אצל דיירים אחרים. יש כאלו שלא סיימו אצלם עבודות אחרות. (כל אחד ו"מזלו").
    במהלך השנה פניתי לקבלן הרבה פעמים ולא עזר לי כלום.

    בהסכם כתוב שיש סכום כספי  שנדרש הקבלן לשלם על כל יום איחור במידה והקבלן לא סיים עד התאריך הסופי את הבניה ואת כל התחייבותיו לדיירים. כך נרשם בהסכם שעליו חתמו הדיירים.
    1.האם זה אומר שמגיע לי כסף פיצוי-גם אם כעת יחליט פתאום הקבלן לבצע את עבודתיו בדירתי?
    2.כיצד אני מביא ראיות לכך שעד כה לא סיימו את העבודות בדירה שלי? אם אני אצלם את החלונות ו\הקירות יחד עם עיתון של אותו יום- האם זה מספיק?

    • הגשת תביעה איסוף ראיות
      עו"ד אילן הלוי | 01/07/2017 23:05

      דניאל שלום

      אני לא מכיר את הרואות ההסכם בינכם ואיני יודע אם אכןהוא בהפרה או לא.

      אבל אם הוא בהפרה אז גם אם מחר יתקן מה שנדרש אין זה משנה עובדה זו. זה רק ישפיע על גובה הפיצוי.

      לגבי ראיות להפרה- מה שהצעת זה רעיון. אני ממליץ שגם תכניס לדירה אנשים שיראו את המצב ויוכלו להעיד על כך בהמשך. בנוסף - תתעד מעובדי הקבלן שיבואו לעבוד מתי הם באו כך שיהא ברור שעד לאותו מועד היו עוד עודות לבצע בדירה.

      בברכה,

      אילן הלוי, עו"ד
      מנהל פורום תמ"א 38

      שד' שאול המלך 8, ת"א
      נייד: 050-5752517; מייל: ilan.halevi@gmail.com

      • איסוף ראיות המשך
        דניאל | 02/07/2017 02:23

        בהמשך לתשובתך  ....
        "להכניס אנשים שיבואו אלי לדירה בכדי שיוכלו להעיד בהמשך",
        1. האם אפשר שזה יהיה קרובי משפחה או שכנים?
        כי אני חושב שאנשים אחרים  ירתעו מלהיות מעורבים במתן עדות.
        2. כאשר אני אתעד את עובדי הקבלן כשיבואו לעבוד-האם עלי לדרוש מהם שיגידו מה התאריך באותו יום למצלמה?  (אני לא חושב שהם יסכימו לעשות זאת ) כיצד תהיה לי הוכחה לתאריך של היום בו תיעדתי אותם עובדים? (מלבד עיתון...)
        ולא רק אותם אלא גם אנשים שאכניס לדירה לבקש מהם לומר למצלמה את התאריך של אותו היום שבאו אלי?

        • איסוף ראיות
          עו"ד אילן הלוי | 03/07/2017 08:24

          דניאל שלום

          יכולים להיות חברים וקרובי משפחה. אל תשכח שגם אתה מעיד וקשה לי להניח שהקבלן עצמו ישקר מעל דוכן העדים בצורה בוטה לגבי התאריך.

          אתה יכול לשאול ואתם איזה יום היום ומי שאתה מכיר שיגיד זאת למצלמה וגם במצלמה יש פונקציה של הוספת תאריך. כך שאל תהיה מוטרד כל כך מנקודה זאת. יותר חשוב שיבצעו סוף סוף את העבודות שהם חייבים בהם.

          בברכה,

          אילן הלוי, עו"ד
          מנהל פורום תמ"א 38

          שד' שאול המלך 8, ת"א
          נייד: 050-5752517; מייל: ilan.halevi@gmail.com