מכירה במהלך הפרויקט

  • מס שבח במכירת דירה ביצומה של תמא 38/1
    לילי ליילי | 01/07/2017 14:51

    שלום וברכה
    אני מעוני נת למכור דירתי היחידה שנמצאת בעיצומה של תמא 38/1 טרם קבלת טופס 4 ועדיין בונים בבנין דירות האם אחיוייב במס שבח עקב תוספת מרפסת שמש והמעלית אציין שדירתי הרסה על ידי עובדי הקבלן עקב שימוש ללא רשותי אני לא מתגוררת בדירה מאז 10.15 תחילת מועד התמא והקבל הבטיח להחזיר הדירה לקדמותה כמו כן הדירה הוכרה על ידי העיריה כלא ראויה לשימוש עקב חוסר חלונות כך בכל הדירות אין חלונות מסודרים אלא פתחים מכוסים בדיקט  . אציין שהקבל שילם את החיוב המוטל עליו של מס שבח.אני חוששת שאם אמכור אחוייב במס שבח בתוספת המרפסת תודה מראש

    • מכירה במהלך הפרויקט
      עו"ד אילן הלוי | 01/07/2017 23:27

      לילי שלום

      בדר"כ פרויקט של תמא 38/1 לא מלווה בהריסה הדירה. אם לא נהרסה וכל עוד זו דירה, גם אם לא ראויה למגורים לרכי העיריה היא עדין דירת מגורים לצרכי מס שבח.

      אבל מספר הסתייגויות:

      1. הרס דירה ברמה מסוימת אכן יכול לשלול את ההכרה בה כדירת מגורים. זה ענין של מידה.

      2.   אם יש בנק מלווה בפרויקט יהיה קשה לקבל את הסכמתו להעברת הזכויות.

      3.   תבדקי ם את בכלל זכאית לפטור ממס שבח במכירה.

      בברכה,

      אילן הלוי, עו"ד
      מנהל פורום תמ"א 38

      שד' שאול המלך 8, ת"א
      נייד: 050-5752517; מייל: ilan.halevi@gmail.com