מה ניתן לעשות כאשר שולם סכום ולא סופק השירות?

  • עסק גבה תשלום מראש ולא סיפק שירות
    מישהי | 26/06/2017 13:39

    שלום,

    ברצוני לברר כיצד ניתן לפעול בעניין חברת שירותי ספא שגבתה תשלום מראש של 600 ש"ח עבור מתן סדרת טיפולי ספא (ללא הגבלת זמן ותוקף), וכאשר הצרכן הגיע לסניף לצורך קבלת הטיפול (מספר חודשים אחרי)  הוא ראה שהסניף סגור.

    מבירור באינטרנט וברשם החברות ניתן לראות שהחברה עדיין פועלת ויש לה עוד סניף בעיר אחרת בארץ, אבל הסניף של החברה בו נרכש המינוי לסדרת הטיפולים והטלפון שניתן ללקוח לא פועלים.

    מדובר במספר לקוחות שרכשו ביחד (כל אחד עבור עצמו) מנוי. התשלום שולם מראש בכרטיס אשראי וכבר נגבה על ידי החברה וללקוחות נאמר שיגיעו מתי שירצו לסניף ויקבלו את השירות שרכשו בהצגת כרטיס המנוי שניתן להם.

    כאמור הסניף נסגר והטלפון לא עובד, כך שלמעשה השירות שנרכש כלל לא סופק ללקוחות כאשר התשלום נגבה מראש, ואין אפילו כתובת להתלונן כי הסניף נסגר והטלפון לא עובד.

    כיצד ניתן לפעול משפטית בנושא?

    תודה מראש.

    • מה ניתן לעשות כאשר שולם סכום ולא סופק השירות?
      עו"ד אבי קיסוס | 28/06/2017 06:47

      ניתן לתבוע השבה של הסכום בגין השירות שלא סופק.

      בהצלחה,

      אבי קיסוס, עו"ד
      מנהל פורום צרכנות

      כרכום 15/18, ספיר, ערבה תיכונה
      טל': 073-7274466; מייל: info@ayk.co.il

      • בגין איזו עילה?
        מישהי | 28/06/2017 13:59

        אם אני תובעת השבה של הסכום בגין השירות שלא סופק על איזה סעיף חוק אני מתבססת? לא ראיתי סעיף מתאים בחוק הגנת הצרכן. (ראיתי שיש בתקנות סעיף שאומר שניתן לבטל עסקה של שירותי ספא עד 14 יום ולקבל החזר כספי אבל זה לא המקרה..)

        תודה רבה!!