אדמת מולק

  • לגבי נסח טאבו
    אור | 26/06/2017 13:19

    שלום בסוג המקרקעין בנסח הטאבו רשום מולק החלק בנכס 30/44444 (סתם מספרים רק דוגמא כמובן).1)מה ההבדל בין טאבו למולק,האם מולק זה ממש כמו טאבו?2)כמו שרשמתי את החלק בנכס ככה כתוב בנסח טאבו אז איך אני יודעת אם יש גם תת חלקה?

    הערת מערכת: ראה הוצאת נסח טאבו

    • אדמת מולק
      עו"ד אלעד וייסטוך | 26/06/2017 18:49

      שלום אור,

      מולק פירושה אדמה פרטית ע"פ החוק העותמאני ששלט בארץ לפני חוק המקרקעין.

      כאשר רשום החלק של אדם מסויים בנכס פירוש הדבר שמדובר בקרקע שלא עברה פרצלציה אין רישום בית משותף ואין תתי חלקות.

      כמובן שגם בדירה ניתן לרשום בעלות ע"פ חלקים דבר המצוי במיוחד ברישום של ירושה.

      בברכה,

      אלעד וייסטוך, עו"ד
      מנהל פורום נדלן ודיני מקרקעין

      השילוח 4, פתח תקווה
      טל': 03-7217888; מייל: elad@weislaw.co.il

      • נסח טאבו...................
        אור | 26/06/2017 21:26

        אם כך אני מבינה שזה פחות או יותר כמו מושע ,לא היתה פרצלציה ואין תתי קרקעות.
        1)האם אפשר למכור דירה כזו ולהגיד שהיא בטאבו או שזה שקרי?
        2)מה ההבדל בין מושע למולק?

        • המשך
          עו"ד אלעד וייסטוך | 27/06/2017 13:57

          צריך להבחין בין היכן הרישום מתנהל(בלשכת רישום המקרקעין/רמ"י/חברה משכנת)), מהן הזכויות הקיימות (בעלות או חכירה) והאם הזכויות בקרקע הן אחרי חלוקה או שהן בשותפות.

          הדירה אכן רשומה בטאבו אבל ללא חלוקה או רישום בית משותף.

          מושע היא שותפות בקרקע. מולק היא אדמה פרטית.

          בברכה,

          אלעד וייסטוך, עו"ד
          מנהל פורום נדלן ודיני מקרקעין

          השילוח 4, פתח תקווה
          טל': 03-7217888; מייל: elad@weislaw.co.il

          • המשך...
            אור | 28/06/2017 09:54

            רשום בנסח למעלה בלשכת רישום מקרקין .
            רשויות עירייה.
            הבעלים רשום שם הבעלים אז זה אומר שזה לא חכירה אני מבינה?
            לגבי הזכויות בקרקע :ליד כל שם בעלים מופיע החלק בנכס לדוגמא:50/11111(מספר רק לשם דוגמא כמובן) ליד כל שם בעלים מופיע החלק בנכס שלו והמספר שהוא אותו מספר 11111 מופיע אצל כולם.
            מזה אומר.
            האם יש רישום בית משותף?
            וזה בעיה לקנות ולבקש חלוקה?כמה זמן לוקח וממי מבקשים?