יציאה לגמלאות מזכה בפיצויי פיטורים אוטומטית?

  • תשלום פיצויים בעת פרישה לגימלאות
    ראובן | 20/06/2017 20:58

    אני יוצא לגמלאות בעוד חודש. אני עובד במקום העבודה 10 שנים. האם אני צריך לדרוש מהמעביד את הפיצויים? או שהמעבד מחויב על פי חוק לשלם את הפיצויים תוך 45 יום מרגע שיצאתי לגמלאות?
    באם אחליט שאני ממשיך לעבוד חלקית במקום העבודה האם הוא יכול לעכב לי את תשלום הפיצויים? איך מחושבים הפיצויים ?
    כמות השנים כפול מה?
    ממה מורכב שכר יסוד?

    • יציאה לגמלאות מזכה בפיצויי פיטורים אוטומטית?
      עו"ד צילה ניהוז | 21/06/2017 13:24

      ראובן שלום,
      1. התפטרות בגיל פרישה מזה בפיצויים. המעסיק צריך לשלם לך את הפיצויים תוך 15 ימים מיום סיום עבודתך (ולהעביר לחברת הביטוח באותו פרק זמן את הטפסים הנדרשים).

      2. אם תמשיך לעבוד, גם אם חלקית, באותו מקום עבודה, לא תהיה זכאי לפיצויי פיטורים.

      3. בגדול, חישוב פיצויים לעובד במשכורת חודשית קבוע יהיה לפי משכורת אחרונה כפול מספר שנות עבודה.
      חישוב פיצויים לעובד שעתי/יומי יהיה ממוצע השכר בשנה האחרונה כפול מספר שנות עבודה.

      4. הרכיבים שנלקחים בחשבון לצורך חישוב הפיצויים שכר יסוד, תוספת ותק, תוספת יוקר מחיה, תוספת משפחה, תוספת מחלקתית או מקצועית.
      ייתכן שבאופן ספציפי יש רכיבים נוספים משכרך שיילקחו בחשבון לצורך חישוב הפיצויים, אך לא ניתן להגיד מה הם מבלי לראות את תלוש השכר.

      לרשותך בכל שאלה נוספת,

      בברכה,

      צילה ניהוז, עו"ד
      מנהלת פורום דיני עבודה

      שמעון בן חמו 35/5, ירושלים
      טל': 073-7319465; מייל: tzila.n@gmail.com