דירת קבלן

  • תמ"א 38
    סול | 20/06/2017 20:02

    שלום רב,
    בבניין בו אני גרה מתקדם תהליך פינוי בינוי.
    מזה כעשור התנהלו התכתבויות עם דיירי הבניין שהינם בעלי הגג בהסדר שלטענתם הגיעו עם הדיירים שגרו בעבר בבניין; היות שאין שקיפות מול הדיירים גם בהסכם שנחתם עם החברה שאמורה לשפץ הריני פונה אליכם בבקשת הדרכה מה עלי לעשות; בבניין קיים מחסן שלפי הרישום בטאבו רשום ע"ש החברה שבנתה את הבניין; כששאלתי את הנציגות למי שייך הנכס נעניתי ששייך לאותו דייר/נציג שהוא הבן של בעל חברה הבניה (לימים בעל החברה נפטר).שניכס לעצמו את המחסן.
    אחד מנציגי הבניין היא בעל נכס בבניין והינו בן של בעל החברה שבנתה את הבניין.
    ואילו שאלותיי:
    1. איך אני יכולה לבדוק כי הנכס אכן שייך לו ולא ניכס לעצמו כהסדר שהגיע עם בעלי הדירות עם הגג, הם נציגי הבניין לצורך השיפוץ?
    2. כאמור אין שקיפות לגבי ההסדר שהגיעו עם החברה שתיבנה את הבניין. איך ניתן לקבל אינפורמציה?
    3. עוה"ד שמייצגת את הדיירים אינה מוכנה להיפגש איתי אלא מפנה אותי לנציגות; האם לא חלה עליה חובת הבדיקות ומסירת המידע לדיירים?
    אודה על עזרתכם.

    בברכה
    סול

    1. כיצ

    • דירת קבלן
      עו"ד אילן הלוי | 22/06/2017 10:45

      סול שלום

      הכיתוב בשאלה טיפה התבלגן ויתכו לא הבנתי את כל הנתונים.

      יש שני מקורות לבדיקת זכויות בנכס. ראשית - להוציא נסח טאבו ומסמכי הבית המשותף (אם רשום כבית משותף) ולבדוק מה רשום ועל שם מי. מסמכים אלו גלויים וניתן להזמינם בעלות נמוכה מאוד דרך אתר לשכת רישום המקרקעין.

      בנוסף הייתי בודק את היתר הבניה המקורי האם המחסן והשטחים הרשומים על שם הקבלן אכן נבנו בהיתר או לא. יתן לכם כלי להתמודד עם דרישות לא לגיטימיות שלו.

      לא רוצה לדבר בשם עורכת הדין שלכם. להבנתי כל בעלי הדירות הם לקוחותיה ובודאי אם מדובר על גילוי מידע ומתן תשובות פשוטות.

      בברכה,

      אילן הלוי, עו"ד
      מנהל פורום תמ"א 38

      שד' שאול המלך 8, ת"א
      נייד: 050-5752517; מייל: ilan.halevi@gmail.com

    • תמ"א 38 פינוי בינוי
      סול | 29/06/2017 17:21

      שלום רב

      כיצד עלי לפעול להוכחת צידקתי? האם לפנות למפקח על המקרקעין?
      רוצה להימנע מהגדרתי "דייר סרבן".

      אודה על תגובתכם,

      בברכה
      סול

      • דירת קבלן
        עו"ד אילן הלוי | 01/07/2017 18:28

        סול שלום

        לא ניתן לפנות עכשיו למפקחת. הסמכות למפקחת מוקנית רק מרגע שמתקבל אישור עקרוני לבקשה להיתר בניה. גם אז תוגש נגדך תביעה ותוכלי להעלות את כל טענותיך.

        את חייבת להגיע לשם אחרי שעשית את כל הבדיקות שציינתי קודם ולאחר ש"תציקי" ליזם ולבעלי דירות הגג בטענותייך במידה והן נכונות. אני ממליץ להעזר בעורך דין כבר עכשיו לבדוק את טענותיך.

        בברכה,

        אילן הלוי, עו"ד
        מנהל פורום תמ"א 38

        שד' שאול המלך 8, ת"א
        נייד: 050-5752517; מייל: ilan.halevi@gmail.com