על שרברבים, לשון הרע, וחוזי שכירות

  • חוות דעת שלילית
    מיכאל | 20/06/2017 16:22

    שלום, אני לא בטוח שזה הפורום הנכון לשאול את השאלה הנ"ל. תחילה אציין כי אני גר בשכירות. הייתה אצלי נזילה בשירותים ובעל הדירה הביא לי מספר טלפון של אינסטלטור. האינסטלטור הגיע 3 פעמים כדי לטפל באותה הבעיה ועשה זאת בצורה לא מקצועית מאוד ובסופו של דבר הנזילה נשארה עד שאני לא תיקנתי אותה לבד. הוא גבה סכום מופרך (לא ממני אלא מבעל הדירה) – אני יודע את הסכום כי הוא אמר לי כמה זה יעלה לי לתקן את התקלה. כדי לעזור לאנשים אחרים בבחירת בעל מקצוע, נתתי לו חוות דעת בדפי זהב (אני מביא חוות דעת על כל דבר) וכמובן שחוות הדעת שלי הייתה לא טובה. פתאום מתקשר אלי בעל הדירה ואומר לי שאם אני לא מסיר את חוות הדעת הלא טובה אז הוא מפסיק את הסכם השכירות (לא נראה לי שזה חוקי) ושהאינסטלטור הולך להגיש נגדי תביעה על הוצעת דיבה (זה פחות מפחיד אותי כי כל מה שרשמתי היה 100 אחוז מדוייק ומנוסח באופן דיפלומטי). האם מותר לבעל הדירה לאיים עלי שהוא יעיף אותי מהדירה כי נתתי לאינסטלטור שהוא חבר שלו חוות דעת לא טובה? האם אני אמור להתקפל ולהסיר את חוות הדעת ולתת לבעל מקצוע שמתנהג כמו עבריין להישאר עם דירוג גבוהה בדפי זהב? אני נפלתי איתו ואני לא חושב שאנשים אחרים צריכים ליפול גם.

    • על שרברבים, לשון הרע, וחוזי שכירות
      עו"ד רון מיור | 20/06/2017 16:54

      שלום לאלמוני,

      מאחר ואין בפני את נוסח הפוסט שהעלית, לא אוכל, מטבע הדברים, לחוות דעתי באם מדובר בלשון הרע - ועד כמה עומדת לך טענת אמת דיברתי.

      לגבי איומו של בעל הדירה, הגם שפורום זה לא עוסק בשאלות מסוג זה, על פניהם של הדברים, בכפוף להוראות חוזה השכירות כמובן, הוא אינו רשאי לפנותך, באם זו הסיבה הבלבדית.

      בברכה,

      רון מיור, עו"ד
      מנהל פורום לשון הרע

      יגאל אלון 98, ת"א
      טל': 072-8830276; מייל: majorlaw100@gmail.com