עיכוב הטיפול בפצעי לחץ לאישה בת 92 וכשרות משפטית

  • האם רשלנות רופא משפחה
    אנונימית | 16/06/2017 20:23

    רופא משפחה היפנה את אשת דודי בת 92 מספר פעמים לביה"ח. מאחר והשיחרור חזר על עצמו משני בתי חולים שונים, החלטנו בפעם השלישית להעביר אותה מביה"ח ישר לבית אבות שם נבדקה ע"י הרופאים והסתבר שיש להם פצעי לחץ בדרגה 3 שאין להם רשיון לטפל בה. בית האבות כמובן עירב מייד את משרד הבריאות והיא נשלחה למרכז שיקום ע"ח קופ"ח לא לפני שנאלצנו לשלם לבית האבות סכום לא מבוטל בגין חודש שהות אצלהם. האם רופא המשפחה פעל בצורה רשלנית ומסכנת חיים תוך גרימת נזק לאישה רפואי וכלכלי ככול הנראה ע"מ לחסוך כסף לקופה"ח, במקום להפנות במיידית ליחידה להמשך טיפול של קופה"ח?עכשיו הגענו אל רופא המשפחה עם הדוד הקשיש ע"מ לקבל אישור שהוא מתמצא בזמן ובמקום לאחר שכבר היינו אצל גריאטר שכתב שהוא כשיר. הרופא נתן לנו אישור למועדון שהכול בסדר על סמך הבדיקה הגריאטרית אבל אחרי שביקשנו אישור נוסף שהוא מתמצא בזמן ובמקום הוא קרע את המסמך הקודם שכתב שהכול בסדר ובמקומו נתן מסמך ורשם שיש לו אלצהיימר. אנחנו כרגע במצב חרום לגבי אשתו וצריכים אישור דחוף, בסמכותו של מי לתת לנו אישור/חוו"ד שהדוד מתמצא בזמן ובמקום והאם זה בסל? האם אישור גריאטר ממרץ 2017 הוא תקף? האם ניתן לתבוע על רשלנות/נזיקין  בעניין האישה?

    • עיכוב הטיפול בפצעי לחץ לאישה בת 92 וכשרות משפטית
      עו"ד אביטל פז | 19/06/2017 12:24

      אנונימית שלום
      1.לענין אשת הדוד אם היא איננה כשירה לקבל החלטות על גופה יש למנות לה אפוטרופוס לגוף באופן מיידי או שאם מדובר במקרה חרום 3 רופאם יכולים להחליט על ביצוע הטיפול. מינוי אפוטרופוס נעשה על בסיס הערכה של רופא שקובע מצב רפואי ומנטלי.
      אני לא מבינה מדוע נחוצה כשירותו של הדוד. האם הוא אפוטרופוס של אשתו ע"פ החלטה של בית הדין? אם הוא האפוטרופוס והוא אכן לא כשיר או שיש מחלוקת בין הרופאים יש להביא את הנושא להחלטת בית הדין בעניינו ולטפל במקביל באישה,  בהתאם לאופן שציינתי לעיל.
      2.לענין הנזק שנגרם לאישה בשל החלטת הרופא להעבירה למיון ולא לשיקום, נשמע שאין פה מקום לתביעה כי הרופא לכאורה הפעיל שקול דעת חשב שיש מקום להפנותה לבי"ח וגם הנזק שנגרם לכאורה, עיכוב הטיפול במרכז השיקום ועלות בית אבות, איננו מצדיק, לעניות דעתי לאור גילה של האישה ומצבה, את כדאיות ניהול התביעה.

      בברכה,

      אביטל פז, עו"ד
      מנהלת פורום רשלנות רפואית

      ז'בוטינסקי 35, מגדל התאומים 2, רמת גן
      טלפון: 03-6136160; מייל: avital@tiran-paz.co.il