איך ישולם לי השכר בחלקיות משרה אחרי ניתוח?

  • מעבר לחלקיות משרה אחרי ניתוח
    רוני | 13/06/2017 14:38

    שלום, אודה להסבר בבקשה. לפני חודש עשיתי ניתוח בשתי העיניים. המנתח המליץ שבמשך חודשיים עליי לעבוד לא יותר מ- 3 שעות ביום. אחרי ויכוחים המעסיק הסכים (הוא העדיף שאקח חודשיים שלמים של מחלה שאין לי- הוא לא רצה חלקיות משרה). קיבלתי אישור מחלה מרופא משפחה שמציין שעליי לעבוד כך. רופא המשפחה אומר שכדאי שאפנה גם לרופא תעסוקתי שייתן אישור. האם לא מספיק אישור מחלה מרופא משפחה וצילום של המלצת המנתח? (המעביד אישר את זה...). בשביל מה צריך רופא תעסוקתי והאם חובה?

    שאלה נוספת- למרות שאמרו לי במפורש שאסור לי לעבוד יותר משלוש שעות המעביד מאלץ אותי להישאר לפעמים יותר (בד"כ 7 שעות ובאחד הימים נשארתי 11 שעות). בשבוע שעבר היתה התדרדרות במצב שלי (כנראה בגלל שעבדתי יותר ממנ שמותר לי) והביאו לי שבוע מחלה רגיל (0 שעות עבודה). המעביד אומר שישלם לי על שלוש שעות בלבד ביום (למרות שעשיתי יותר!) מכיוון שכתוב לי במפורש שאסור לי לעבוד יותר. כל השאר ירד ממחלה. ובשבוע מחלה השלם הכל ירד ממחלה. הסכמתי בלית ברירה... אבל אני יודעת שלבסוף זה יהיה על חשבוני (קיזוז מהמשכורת) כי אין לי מספיק ימי מחלה (והשבוע מחלה לא היה מתוכנן.. אלא בגלל שעבדתי יותר ממה שמותר לי) האם יש מה לעשות עם זה? האם לא זכותי שישלמו לי את מספר השעןת שעשיתי (למרות שכתוב שאסור לי..)? סליחה שיצא ארוך... תודה!

    • איך ישולם לי השכר בחלקיות משרה אחרי ניתוח?
      עו"ד צילה ניהוז | 14/06/2017 10:15

      רוני שלום,
      לעיתים מספיק אישור מרופא משפחה/מקצועי.
      יחד עם זאת, רופא תעסוקתי הוא היחיד שמוסמך לקבוע כשירות של עובד לביצוע עבודה ולתת לו הקלות/פטורים מעבודתו.

      אם הרופא אסר עלייך לעבוד יותר מ-3 שעות ביום, את אמורה להישמע להוראותיו.
      ברגע שיהיה לך אישור מרופא תעסוקתי שיאמר אותו הדבר, יהיה על המעסיק אסור להעסיק אותך מעבר לזה.
      כמובן שאם את עובדת בכל זאת יותר, את זכאית לתשלום עבור שעות עבודתך.

      לרשותך בכל שאלה נוספת,
      בברכת בריאות איתנה,

      בברכה,

      צילה ניהוז, עו"ד
      מנהלת פורום דיני עבודה

      שמעון בן חמו 35/5, ירושלים
      טל': 073-7319465; מייל: tzila.n@gmail.com

      • שאלה נוספת בבקשה
        רוני | 02/07/2017 11:48

        שלום יש לי שאלה נוספת... הבאתי אישור מרופא תעסוקתי שמותר לי לעבוד ארבע שעות במשך חודשיים.
        המשרה שלי היא חמישה ימים בשבוע שמונה וחצי שעות.
        הזנתי בדיווח שעות כל יום 4.5 שעות מחלה.
        החברה הורידה לי בצבירת מחלה 112 שעות מחלה במקום כ 70. כששאלתי אותם למה אז הם אמרו שהם הורידו לי גם על שישי שבת.
        אבל אני לא עובדת שישי שבת...
        רציתי לדעת מה החוק אומר.