ניתוח אסתטי כושל - רשלנות רפואית?

  • ניתוח אף
    ירדן | 13/06/2017 11:08

    עשיתי ניתוח אף ולאחר חודש הסחוס התחיל לבלוט, מיד הבנתי שזה לא תקין ופניתי לרופא, הוא אמר שיש צורך בניתוח נוסף ודרש עבור זה תוספת תשלום. מבחינתי הוא ביצע את הניתוח בצורה לא תקינה למה שאני אשלם עבור זה? האם ניתן לתבוע אותו על ניתוח כושל?

    • ניתוח אסתטי כושל - רשלנות רפואית?

      שלום רב,

      יש להפריד בין מישור היחסים החוזי לבין בדיקת היתכנות תביעת רשלנות רפואית.

      במישור היחסים החוזי- ההסכם ביניכם הוא הקובע. אם סיכמתם על תשלום הכולל ניתוח מתקן ככל שיידרש - הרי שבוודאי שאין מקום לדרישת תשלום נוספת. בפועל, מנתחים רבים מציעים מיוזמתם למנותח ניתוח חוזר ללא עלות על מנת לתקן את תוצאותיו הלא מספקות של הניתוח הראשון.

      על מנת לזכות בתביעת רשלנות רפואית בגין ניתוח אסתטי כושל יש צורך להוכיח, כי כישלון הניתוח נובע מטעות בטכניקת הניתוח או מבחירת שיטת ניתוח שאיננה תואמת את נתוני המטופל , מניתוח שבוצע באופן רשלני, חבישה שגויה או נזק שנגרם בתקופת ההחלמה ולא טופל כראוי. לא כל ניתוח כושל הוא רשלני - לעתים נכשל הניתוח בשל החלמה או הצטלקות לקויה של המטופל עצמו, שלא ניתנת הייתה לצפייה מראש. לצורך הערכת סיכויי תביעה חיוני אם כן לבדוק את תיקך הרפואי המלא לרבות בדיקות וצילומים לפני ואחרי הניתוח ודו"ח הניתוח עצמו.
      מומלץ כי תפני לעו"ד על מנת להעריך את סיכויי תביעתך.

      אשמח לסייע בכל שאלה נוספת,
      אורלי הרמן, עו"ד
      מנהלת פורום רשלנות רפואית

      הנדיב 31, זכרון יעקב
      טל': 04-6344221; מייל: hermanorly@gmail.com