העסקה ביגוד לאישור רפואי

  • אי כיבוד אישור רופא תעסוקתי
    אבי | 11/06/2017 00:11

    שלום..
    לפני שנה נקבע לי לעבוד חצי משרה על ידי רופא תעסוקתי, למשך 3 חודשים,  ולמרות זאת המעסיק שלי הכריח אותי שאני אעבוד יותר שעות בכמה ימים מסוימים כשהוא היה צריך...
    רציתי לשאול אם אפשר אותו לתבוע על כך..? וגם האם את קיצוץ המשרה הזמני הוא אמור לסופג ,כנגד ימי מחלה או שהעובד סופג את הקיצוץ.?

    • העסקה ביגוד לאישור רפואי
      עו"ד עדי אורן-פריאנטי | 12/06/2017 09:00

      ראשית, לא. המעסיק לא יכול ואסור לו להעסיק אותך בניגוד לאישור רפואי . כל אישור רפואי. הוא כמובן יכול לזמן אותך להבדק ע"י רופא מטעמו - אך לא להעסיק אותך באופן שנוגד את האישור הרפואי.
      שנית, לגבי קיצות המשרה - הנוהג הוא ולעיתים הרופאים גם רושמים זאת באיור - על ההפרש בין המשרה שהייתה קיימת לעובד בין המשרה הנוכחית שהיא נמוכה יותר - יש לשלם ע"ח ימי חופשה של העובד או ימי  מחלה או גם וגם. אבל זה ע"ח העובד . המעסיק אינו צריך לספוג את הקיצוץ במשרה ושלם לך מכיסו.

      בברכה,

      עדי אורן פריאנטי, עו"ד
      מנהלת פורום דיני עבודה

      שדרות ירושלים 18, אשדוד.
      טל': 08-8671200; מייל: lawadio@gmail.com

      • קיצוץ במשרה
        אבי | 12/06/2017 09:09

        כשהיה לי הקיצוץ במשרה סיכמתי עם המעסיק בעל פה שזה יהיה על חשבון ימי המחלה..בפועל הוא שילם לי חודשיים מלא, על חשבון ימי המחלה ובחודש האחרון אמר שהוא לא צריך לספוג את הכל ושילם לי רק את השעות שעבדתי..זה תקין? תודה !

        • המשך
          עו"ד עדי אורן-פריאנטי | 12/06/2017 09:22

          אם עדין קיימי לך דמי מחלה או ימי חפשה - אתה בהחלט רשאי לדרוש תשלום ע"ח הפרש השעות שנוצר לך.

          בברכה,

          עדי אורן פריאנטי, עו"ד
          מנהלת פורום דיני עבודה

          שדרות ירושלים 18, אשדוד.
          טל': 08-8671200; מייל: lawadio@gmail.com