נפגעי תאונות/הודעה מוקדמת/דמי אבטלה

  • ימי מחלה בזמן ואחרי הודעה מוקדמת
    אלכס | 08/06/2017 00:14

    שלום רב,
    אני קיבלתי מכתב פיטורים עם הודעה מוקדמת של 30 יום ושבוע אחרי קבלת המכתב שברתי את הרגל. יש לי אישור מחלה ל- 75 יום. אני מתכוון להגיש תביעה לביטוח לאומי לתשלום דמי תאונה (תאונה לא במקום עבודה). האם דמי תאונה ישולמי רק עד תום תקופה של הודעה מוקדמת או במשך כל ימי מחלה (גם אחרי תום של הודעה מוקדמת)?
    תודה מראש

    • נפגעי תאונות/הודעה מוקדמת/דמי אבטלה
      אורנה | 10/06/2017 13:19

      שלום לך,

      תשלום קצבה לנפגעי תאונות, משולם, למי שאין כל תשלום ממקור אחר.

      במקרה שאלתך, בתקופה בה משולם שכר עבור הודעה מוקדמת, ובהמשך אם מתקיימת זכאות לדמי אבטלה.

      בדוק זכאותך גם במסגרת ביטוח פנסית נכות (נכות אם תוותר ו/או עבור אבדן כושר עבודה) או במסגרת ביטוח מנהלים שיש לך.

      מומלץ אגב, להמשיך ולשלם בביטוח מנהלים עבור ריסק ואבדן כושר עבודה, עד להשתלבות במקום עבודה חדש.

      בקרנות פנסיה לבדוק מולם כיצד לשמור על זכויותיך.

      ניתן אף לבדוק סוגיה זו בשמירת רצף זכויות, בפורום דיני ביטוח באתר.

      בברכה להחלמה מהירה!