האם בגיר יכול להוציא צו הרחקה נגד הוריו

  • צו הרחקה נגד הורים
    חסוי | 07/06/2017 23:25

    הי, אני בת 23 אני רוצה להוציא צו הרחקה נגד ההורים שלי.הם חושבים שאני לא יודעת לעשות בחירות נכונות.ולכן ניסו להפריד ביני לבין זוג שלי בכל דרך כמעט טלפונים עם איומים החרמת הסלולרי שלי, באו לקחת אותי מספר פעמים בכוח מימו, הזמינו משטרה לבית שלו כי לא עניתי להם יומיים וגם לא מדוייק כי עניתי להם בוואטסאפ, בנוסף מנעו מימני כמה פעמים לנסוע אליו הוא גר בצפון ואני במרכז הם לא סובלים אותו ולא חושבים שהוא מתאים לי . קשה מאוד לחיות איתם בבית כשאני בזוגיות איתו הם פשוט מתחרפנים והופכים לבלתי אנושיים. האם על סמך כל הדברים האלה אפשר לעשות צו הרחקה ללא ניתוק קשר פיזי וטלפוני אלא רק איסור על לעקוב אחרי עם חוקרים כפי שהם עשו או עדיין עושים עלי ועל בן זוג שלי ואיסור על להזמין לנו סתם משטרות ולאיים בטלפון. אשמח לתשובה בהקדם

    • האם בגיר יכול להוציא צו הרחקה נגד הוריו
      עו"ד מיקי חשמונאי | 12/06/2017 07:56

      שלום רב,

      אם את גרה בבית הוריך, זיכרי שמאז שאת בגירה, הם למעשה אינם חייבים לאפשר לך להמשיך להתגורר בביתם, כך שאם תרצי "הפרדה" ביניכם, את זו שתצטרכי לעזוב.
      את כן יכולה להגיש בקשה לצו למניעת הטרדה מאיימת, בו ייקבע שנאסר עליהם לעקוב אחריך ואחרי בן זוגך, לאיים עליכם וכד'.
      קחי בחשבון שבהחלט ייתכן שאם תפתחי בהליך נגדם, התוצאה תהיה שהם יאסרו עליך להמשיך להתגורר בביתם (ולמעט במקרים חריגים, אשר לא נשמע לי שהמקרה שלך נכלל בהם, הם יכולים לעשות זאת בכל רגע, ללא כל "תירוץ" ודי בכך שמדובר בבית השייך להם והם אינם רוצים לאפשר לך להמשיך לגור שם).

      לכן, מומלץ מאוד לשקול היטב את הצעדים הבאים ולהיוועץ בעו"ד ואולי גם בגורם טיפולי (פסיכולוג וכד'), כדי למצוא את הדרך הנכונה ביותר להתמודד עם בעיית הקשר בינך לבין הוריך.

      בברכה,

      מיקי חשמונאי, עו"ד ומגשרת
      מנהלת פורום דיני משפחה

      מת"מ -  'בית טופז' קומה 5
      רח' נחום חת 5, חיפה
      טל': 04-8517771; מייל: law@m-law.co.il

      • צו הרחקה
        נורית | 21/06/2017 20:49

        ילדתי היקרה
        במקרה נתקלתי  בפוסט שלך
        חבל שאת לא כותבת את האמת
        את ילדה שקיבלת הכל . סבלת מפינוק יתר. עד שהכרת בחור במשחקי אינטרנט. בחור שהתגלה מהיום הראשון כקנאי שטל תן. וכל נורות האזהרה  האדומות של חיזור אלים. כל לילה צעקות ומריבות. לא מרשה לך לדבר עם בנים לא מרשה לך ללכת עם חברות . מגביל אותך בלבוש מקלל טוען שאת זונה. לילות של בכי. אמר שרוצה לצמצם את הקשר  עם ההורים רק לחגים וימי הולדת. ואת ילדה מתוקה ותמימה ואהובה שקשורה כל כך לאמא.  וסובלת מאהבה עיוורת. כל גורם מקצועי שפנינו אמר שהבחור מטורף .  בחור ללא חבר אחד  וכל מי שמכיר אותו אמר להתרחק נשר מכל מסגרת לימודית . וכן לקחנו משרד חקירות  מורשה ובוצעה חקירה חוקית וגם ידענו אותך. והחוקר אמר שאם זו היתה הבת שלו היה מרחיק אותה.   לא אפרט את הסיבות. גרת 3 חודשים  בקריות  ולא נתן לך לבוא הביתה ולא לדבר איתנו  וכשנסענו להביא לך סיר מרק  נסענו שעה וחצי כי היית חולה ולהביא לך בגד חם  אמרת שאת לא יכולה לקחת את הסיר כי פוחדת להסתבך ולא רוצה מריבות.  וכשהתעקשתי לבוא לאירוע משפחתי זרק אותך לרחוב וביקשת שאמצא לך מקום לגור.  והוא מעניש אותך כל פעם שאת עושה משהו לא לרוחו . וזה רק על קצה המזלג. כל מי שמכיר אותנו ואותך יודע  שאת ילדה הכי מושקעת שיש.  לא אפרט יותר רק שעצוב  לי מאוד מאוד מאוד שבזמן שאת בבית מתפנקת מסיעים אותך מבשלים לך מכבסים ואת באה עם אמא לישון במיטה ובמקביל פונה לעורכי דין על פי פקודתו של החבר . אחרי שחצי שנה בכלל לא הייתם בקשר כי הוא זרק אותך. ומייד מצא חברה חדשה ורק כשזרקה אותו כי לא כמוך, הבינה מייד במי מדובר רוצה לחזור אלייך.
        וענה לך מצויין העורך דין  ומה שכולם אומרים לך. צריכה יעוץ פסיכולוגי.
        חבל מאוד  שהחלטת לנתק קשר עם ההורים האחים סבתא סבא בני דודים.
        מקווה שתקראי את זה ואת יודעת שכל מילה שלי נכונה
        אמא