תביעה בשל ליקויי בניה

  • כשל בעבודת ריצוף בדירה חדשה
    אורי נחום | 06/06/2017 13:21

    קניתי דירה מחברת נווה גד  לפני כ 7 שנים ,כבר בשנה הראשונה הופיעו בעיות בריצוף ,ומי אז הקניה הגיעו להחליף ריצוף ארבעה פעמים,באוגוס מחברת אורטלט 2016 החליפו 14 מירצפות 60/60 ,חברת אורטל מליבו פשטה רגל ,וחברת מליבו נכנסה לנעליה לשם בדק ,התגלו שוב מרצפות שזזות ,ומירצפות שנישברו בגלל חוסר במלוי מתחתיהם ,וגם מירצפות שקועות כך שינשאר מרווח גדול בין הפנל לריצוף ,השאלה שלי אם יש עילה לטביעה משפטית שגרמה לעוגמת נפש,ביזבוז ימי עבודה ,ליכלוך בדירה,חוסר הכנסה משכירות,כיום החברה מסרבת לבוא לתקן ,האם אני יכול לדרוש החלפה של כל הריצוף,ומה הדרך שאני צריך לינקות,תודה רב מחכה לתשובה

    • תביעה בשל ליקויי בניה
      לילך עתני, עו"ד ונוטריון | 07/06/2017 11:39

      שלום אורי,

      קיומם של ליקויי בניה אשר הקבלן לא עמד בחובתו ולאתיקן אותם מאפשר להגיש תביעה כנגד הקבלן.
      לתביעה יש לצרף חוות דעת הנדסית שתקבע את הליקויים ותכלול המלצות לתיקון ועלויות התיקון.

      בברכה,

      לילך עתני, עו"ד
      מנהלת פורום נדלן ודיני מקרקעין

      בית הדר דפנה, שדרות שאול המלך 39, ת"א
      טל': 03-6091011; מייל: lothnay@gmail.com

    • כשל בעבודת ריצוף בדירה חדשה
      אורי נחום | 07/06/2017 22:33

      שלום רב מודה לך על עזרת ישר כוח שאלתי היא שהקבלן מופיע לתקן את הריצוף אבל זו תהיה בפעם החמישית שהוא אם כן יבוא, האם אי אפשר לאלץ אותו להחליף את כל הריצוף כי הבעיה נמשכת וזה גורם מפריע ,עד אתמול הם סירבו להגיע ,

      • כאשר הקבלן לא מצליח לתקן
        לילך עתני, עו"ד ונוטריון | 08/06/2017 09:55

        שלום אורי,

        מאחר שהקבלן לא מצליח לקן את הליקוי בריצוף, אם תציג בפניו חוות דעת הנדסית שתקבע שעל הקבלן להחליף את הריצוף והקבלן יסרב לכך - תוכל לתבוע זאת בבית המשפט.
        עליך להזדרז בפעולותיך כדי שלא תחלוף תקופת ההתישנות (בדר"כ 7 שנים ממועד גילוי הנזק).

        בברכה,

        לילך עתני, עו"ד
        מנהלת פורום נדלן ודיני מקרקעין

        בית הדר דפנה, שדרות שאול המלך 39, ת"א
        טל': 03-6091011; מייל: lothnay@gmail.com