חלות של חוק הטכנאים על מקרר

  • תחולת חוק הטכנאי בגין אחריות ספציפית מעבר לשנה
    איל | 07/06/2017 17:39

    שלום רב,

    ברשותי מקרר שנרכש לפני קצת פחות מחמש שנים. המקרר התקלקל - תקלה במדחס.
    מסתבר שהאחריות המקורית על המקרר כוללת 10 שנות אחריות על המדחס. לא מדובר בתוספת שנרכשה, הארכה, או חוזה מיוחד אחר, אלא חלק מהאחריות המקורית.

    הטכנאי של חברת השירות איחר (קיבלתי טווח של 4 שעות והוא איחר בשעתיים וחצי על זה) והתקלה למעשה תטופל בעוד יומיים (שלושה ימים אחרי ההודעה על התקלה).

    האם חוק הטכנאי חל במקרה זה (מכיוון שמדובר לאחריות שהיא מעבר לשנה הראשונה)?
    המשמעות מבחינתי היא שאם כן, אני זכאי לפיצוי בגין האיחור וכן יש עילת תביעה בגין השעות שנקבעו, 3 ימים לתיקון תקלה שאמורה להיות מטופלת בתוך יום וכן הלאה.

    תודה.

    • חלות של חוק הטכנאים על מקרר
      ליאור חאיק, עו"ד | 07/06/2017 22:58

      היי איל,

      חוק הטכנאים חל על כל ביקור של טכנאי בבית הצרכן בתקופת האחריות של מוצרי חשמל, אלקטרוניקה וגז חדשים, מנגנונים מכניים וחשמליים ברהיטים שמחירם גבוה מ–150 ₪.

      מאחר והמוצר נמצא בתקופת האחריות, החוק חל.

      ככל ויש צורך בסיוע נוסף, אני עומד לרשותך.

      בברכה,

      ליאור חאיק, עו"ד
      מנהל פורום צרכנות ופורום דיני חוזים

      לוי אשכול 31, רחובות
      טל': 052-5475475; מייל: haiklior@hotmail.com

      • תקנות הגנת הצרכן (אחריות ושירות לאחר מכירה), תשס"ו
        איל | 26/06/2017 09:56

        בהמשך לתשובתך ולשיחה עם החברה, עיינתי שוב בחוק.

        ההוראות של החוק בנושא הן בסעיף 18א(ג) ומתייחסות לתקופת האחריות כמפורט בסעיף קטן (א).
        סעיף קטן (א) קובע בנושא זה שהשר יקבע הוראות בתקנות.

        התקנות (תקנות הגנת הצרכן (אחריות ושירות לאחר מכירה), תשס"ו-2006) קובעות תקופת אחריות של שנה.

        לאור זאת, החברה טוענת שכל חוק הטכנאים לא חל על מקרה זה והדבר היחיד שחל זו האחריות עצמה לתקן את החלק (אך ללא חובת קביעת שעות לפי חוק הטכנאים, ללא קנס על איחור וכן הלאה).

        אני מתלבט לאור זאת אם יש מקום להגשת תביעה קטנה או לא - אשמח לעצתך.
        תודה