רישום דירה לאחר גירושין

  • רישום בטאבו של דירה לאחר גירושים
    אביב מעיין | 06/06/2017 13:03

    בעלי לשעבר ואני התגרשנו ולא טיפלנו בנושא של הדירה. היה לנו הסכם של בעל פה שהדירה תישאר ברשותי. ואכן אני שילמתי את מלוא ההמשכנתא. לאחרונה הובא לידיעתי שהדירה לא נרשמה כיאות לפני 25 שנה ובעלי ואני מופיעים בטאבו כהערת אזהרה. העו"ד (הפושע) מת. אני החלטתי לטפל בזה בעצמי. הגרוש שלי גר בארה"ב ובהתחלה הביע רצון לעזור אך לאחרונה ניתק מגע. לי, מיותר לציין, יש הרגשה רעה מאד. גם מהתנהלותי וגם מהרגשתי שהוא מתכנן כנראה נקמה. איזה כלים יש בידי משפטיים וחוקיים כדי לאלץ אותו לשתף פעולה להעביר את הדירה על שמנו בראשית עינין ואחר כך לתת את חלקו מתנה לביתי. החוכרים המקוריים נתנו בידי יפוי כח בלתי חוזר שנותן לי רשות לעשות בדירה כרצוני. אבל בשטרות המכר גרושי צריך לחתום. האין זה כך?

    • רישום דירה לאחר גירושין
      לילך עתני, עו"ד ונוטריון | 07/06/2017 11:30

      שלום אביב,

      ככל שבעלך איננו משתף פעולה עם ההעברה ואיננו מוכן לחתום על יפוי כח בלתי חוזר לטובתך, יתכן שלא תהיה לך ברירה אלא להגיש כנגדו תביעה.

      בברכה,

      לילך עתני, עו"ד
      מנהלת פורום נדלן ודיני מקרקעין

      בית הדר דפנה, שדרות שאול המלך 39, ת"א
      טל': 03-6091011; מייל: lothnay@gmail.com