התפטרות או פיטורים לאחר חופשת לידה

  • קבלת פיצויים אם המעסיק מפטר אישה שחזרה מחופשת לי
    מור שרעבי | 04/06/2017 19:55

    ידוע לי שעובדת שחוזרת מחופשת לידה המעסיק לא יכול לפטר אותה במשך 60 ימים .
    יש לי כמה שאלות :
    1.האם לאחר ה60 ימים הללו המעסיק מפטר את העובדת מגיע לה פיצויים מלאים ?
    2.אם הסיבה לפיטורין היא לדוגמא חוסר יכולת לעבוד משמרות ערב (מה שכן עבדה לפני הלידה) ומה שכרגע מתאפשר לה זה רק לעבוד משמרות בוקר (כמובן בגלל הילד שנימצא במסגרת)
    זה יכול להרע בפיצויים ?
    3.עד מתי עובדת שחזרה מחופשת לידה יכולה להתפטר ולקבל פיצויים מלאים ?

    • התפטרות או פיטורים לאחר חופשת לידה
      עו"ד עדי אורן-פריאנטי | 05/06/2017 11:29

      לשאלתך הראשונה - כן מעסיק יכול לפטר עובדת לאחר 61 ימים מיום שחזרה מחופשת לידה תוך מתן הודעה מוקדמת כדין כמובן. במקרה שכזה לעובדת מגיעים פ"פ מלאים.
      כמן כן עובדת זכאית להתפטר מעבודתה תוך 9 חודשים מיום הלידה לשם גידול הילד ולהיות זכאית גם כן לפ"פ מלאים.
      עובדת אינה יכולה לכפות על מעסיק תנאי עבודה חדשים - כגון עבודה רק בבקרים ולא בערבים במיוחד אם היה נהוג כך.
      בברכה,

      עדי אורן פריאנטי, עו"ד
      מנהלת פורום דיני עבודה

      שדרות ירושלים 18, אשדוד.
      טל': 08-8671200; מייל: lawadio@gmail.com