הסכם ממון

  • זכויות על דירה במקרה של גירושין
    אלונה | 04/06/2017 18:44

    שלום, אחי נשוי לאשה מאחת ממדינות המזרח הרחוק (אזרחית ישראלית מאז נישואיהם בשנת 96') ולהם שני ילדים (אחד בוגר, השני עדיין קטין).
    אחי וגיסתי עשו הסכם ממון לפני נישואיהם, חתום ע"י נוטריון, לפיו במקרה של גירושין כל אחד נשאר עם מה שהיה לו לפני הנישואין. אבי ז"ל רכש דירה על שם אמי ואחי בשנת 98', אבל למעשה לא שילם עבורה, אלא העביר זכויות מדירה אחרת שהייתה בבעלות אחי משנת 1991 ותמורת העברת הזכויות על דירתו הקודמת, אחי קיבל מהקבלן את דירתו הנוכחית (ברשותנו מסמכים המוכיחים זאת). כאן ראוי לציין שגיסתי פתחה חשבון בנק על שמה בלבד בשנת 2011  וממשיכה עדיין להשתמש בחשבונם המשותף. בנוסף, רכשה שתי דירות בארץ מוצאה שנרשמו על שמה בלבד (לאחי יש הוכחה על אחת מהן, שנרכשה בשנת 2016) לאור הנכתב לעיל, האם יש לה זכויות כלשהן על דירת המגורים שלהם (שאחי כאמור קיבל בעסקת "טרייד אין" ) ? תודה, אלונה

    • הסכם ממון
      עו"ד אלעד וייסטוך | 05/06/2017 16:43

      אלונה שלום,
      כל הסכם נתון לפרשנות לפי לשון ונוסח ולפי מהות ההסכם.

      המקרה שתיארת מבחינה משפטית מהווה עסקה של מכירת דירה ורכישת דירה ולא ברור האם ניתן לראות זאת כדירה שמשתייכת לתקופת טרום הנישואין.

      יש לבדוק את הניסוח המדוייק בהסכם הממון ולראות האם ניתן להכליל זאת בתוך לשון החוזה.

      בברכה,

      אלעד וייסטוך, עו"ד
      מנהל פורום נדלן ודיני מקרקעין

      השילוח 4, פתח תקווה
      טל': 03-7217888; מייל: elad@weislaw.co.il

      • תודה רבה !  לת
        אלונה | 06/06/2017 13:39