מעילה בת עוולה לא תצמח תרופה

  • מכירת עבודה אקדמית
    דני דין | 01/06/2017 09:05

    שלום,

    אני מתמחה במשפטים וקיבלתי הצעה לכתוב עבודה אקדמית לסטודנט תמורת כמה מאות שקלים. לאחר שסיימתי את העבודה, הסטודנט נעלם ולא עונה לטלפונים. אני מעוניינת להגיש נגדו תביעה לבית משפט לתביעות קטנות, רציתי לשאול אם יש בעיה אתית עם זה מנקודת המבט של מוכר העבודה בכלל, ובפרט בהתחשב בכך שהעבודה לא הוגשה בסופו של דבר.

    תודה

    • מעילה בת עוולה לא תצמח תרופה
      עופר בן אברהם | 01/06/2017 10:48

      1. חוזה למכירת עבודה סמינריונית הוא חוזה פסול, כהגדרתו בסעיף 30 לחוק החוזים (חלק כללי), משום שהוא נועד לסייע לסטודנט לקבל דבר (ציון/תואר) במרמה.
      2. ככלל, חוזה פסול בטל, אולם "בבטלות לפי סעיף 30 רשאי בית המשפט, אם ראה שמן הצדק לעשות כן ובתנאים שימצא לנכון, לפטור צד מהחובה לפי סעיף 21 [החובה להשיב לצד השני את מה שקיבל על-פי החוזה, עב"א], כולה או מקצתה, ובמידה שצד אחד ביצע את חיובו לפי החוזה - לחייב את הצד השני בקיום החוב שכנגד, כולו או מקצתו" (סעיף 31 לחוק).
      3. לדעתי, תביעתך לשכר במקרה הנדון תידחה, והיא תעורר בעיה לא רק בתחום האתיקה, אלא גם בתחום הפלילי.