האזנת סתר שמתבצעת ע״י פעוט

  • מצלמה נסתרת - גן ילדים
    יוני | 26/05/2017 18:51

    האם ניתן לשלוח ילד לגן (טרום חובה) עם מצלמה נסתרת עליו ?

    תודה,

    • האזנת סתר שמתבצעת ע״י פעוט
      עו"ד ירון שבס | 26/05/2017 19:23

      יוני שלום,
      קראתי את שאלת ותשובתי היא כי מדובר בשטח אפור שאינו מוסדר דיו חוק.
      עם זאת- חשוב לדעת כי האזנת סתר אינה חוקית אם הדבר אינו מגובה בצו משפטי.
      לצורך שאלתך, הרי כי בנך עדיין לא מודע ויודע מהו מכשיר הקלטה או מצלמה נסתרת ואז למעשה מתגבשת האזנת סתר פסולה למרות שבנך הוא צר לשיחה שכן אינו מודע ויודע מהן מכשיר כזה.

      אבל כמו שאמרתי מדובר בשטח אפור ואם יש חשש של התעללות שווה לפנות לרשויות ולעשות את הבדיקה דרכם.

      מקווה שסייעתי בתשובתי.

      בברכה,

      ירון שבס, עו"ד
      מנהל פורום פלילי

      דרך מנחם בגין 65, תל אביב
      טל': 052-6316993; מייל: yaron@sheves-law.co.il

    • צילום והקלטת גננת בלי ידיעתה באמצעות ילד קישור
      עופר בן אברהם | 27/05/2017 10:53

      1. בילוש או התחקות אחרי אדם, העלולים להטרידו, מהווים פגיעה בפרטיות (סעיף 2(1) לחוק הגנת הפרטיות). אולם פגיעה בפרטיות לא נאסרה לחלוטין. בנסיבות מסוימות היא מוגנת (קרי: מותרת), ולמשל, כשהיא נעשית בתום לב כדי להגן על עניין אישי כשר של הפוגע (סעיף 18(2)(ג) לחוק). על כן, אם אתה שולח את ילדך לגן עם מצלמה נסתרת מתוך כוונה לחשוף מעשים פסולים, שאתה חושד שהגננת עושה, לדעתי, תעמוד לך הגנת תום הלב.
      2. במישור הפלילי, הקלטה בסתר היא עבירה בפני עצמה, לפי חוק האזנת סתר, וההגנות מחוק הגנת הפרטיות אינן עומדות לה. עם זאת, הקלטה על-ידי אחד המשתתפים בשיחה, או על-ידי צד שלישי בהסכמת אחד המשתתפים, אינה האזנת סתר אסורה על-פי ההגדרה שבחוק (בכפוף לסייג שבסעיף 3 לחוק: “האזנה לשיחה והקלטתה, אף שהן נעשות בהסכמת אחד מבעלי השיחה - אסורות, ודינן כדין האזנת סתר, אם נעשו למטרת ביצוע עבירה או מעשה נזק, או למטרת גילוי דברים שבינו לבינה והם מצנעת האישות ושלא לצורך הליך משפטי בין בני זוג"). ואפשר שתתקבל טענה, שדברים שאומרת גננת לילדים בגן בכלל אינן שיחות, שהחוק נועד להחסות מפני ההורים, ולחלופין, שההקלטה נעשית על-ידי הילד עצמו או בהסכמתו, ואם הוא אינו בוגר דיו להסכים, הרי שהסכמת הוריו או אפוטרופסו כמוה כהסכמתו.
      3. ראה גם הדיון המקושר מטה (שים לב, שהשאלה שם נשאלה על האזנת סתר בלבד, ולא על צילום).

      כאן

      • האם
        יוגב | 31/05/2017 22:19

        האם עופר בן אברהם אתה שופט לשעבר?

        • לא, קטונתי
          עופר בן אברהם | 01/06/2017 09:36

          אבל תודה על המחמאה הנרמזת בשאלתך.